ΕΛΛΑΔΑ

Πειθαρχική έρευνα στις φυλακές Κορυδαλλού για κομμένα κάγκελα

πειθαρχική-έρευνα-στις-φυλακές-κορυδ-91977
Κατεπείγουσα πειθαρχική έρευνα διατάχθηκε από εισαγγελέα στις φυλακές Κορυδαλλού, καθώς ύστερα από έρευνα σωφρονιστικών υπαλλήλων στον χώρο της πτέρυγας ΣΤ΄, βρέθηκαν κομμένα και επιμελώς καλυμμένα δύο κάθετα σίδερα κάγκελου.

Σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης, επιθεωρητές καθώς και ο επικεφαλής της εξωτερικής φρούρησης του υπουργείου βρίσκονται ήδη στο σημείο και εξετάζουν επί τόπου τα δεδομένα. Παράλληλα, ενισχύονται τα μέτρα ασφαλείας και προετοιμάζεται επιχειρησιακό σχέδιο για την αντιμετώπιση εναέριων προσβολών των φυλακών.

Το υπουργείο τονίζει επίσης:

«Σε σχέση με όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας, τα οποία δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα, σημειώνονται τα εξής:

Στο προαύλιο του συγκεκριμένου παραρτήματος υπάρχουν υπερυψωμένα συρματόσκοινα για την αποτροπή προσέγγισης εναέριων μέσων.

Κανένα πλέγμα δεν αφαιρέθηκε τα τελευταία χρόνια από το συγκεκριμένο προαύλιο.
Κανένα προαύλιο δεν άλλαξε μέγεθος τα τελευταία χρόνια.

Η παραμονή στο κατάστημα Κορυδαλλού συγκεκριμένων κρατουμένων δεν είναι επιλογή του υπουργείου, αλλά νομική υποχρέωση λόγω της εκδίκασης των υποθέσεών τους σε δικαστήρια της Αθήνας.

Σταθερή θέση του υπουργείου Δικαιοσύνης παραμένει ότι στη φυλακή πρέπει να υπάρχει ισόρροπα αφενός υψηλό επίπεδο ασφάλειας και αφετέρου σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου