ΕΛΛΑΔΑ

Γιάννης Μουζάλας: Πραξικοπηματικό το κλείσιμο των συνόρων της πΓΔΜ

γιάννης-μουζάλας-πραξικοπηματικό-το-94567

Πραξικοπηματική ενέργεια χαρακτήρισε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας την απόφαση της πΓΔΜ -που υποστηρίζεται και από άλλες χώρες, όπως η Αυστρία- να κλείσει τα σύνορα με την Ελλάδα για τους Αφγανούς πρόσφυγες και να περιορίσει τη ροή εισόδου προσφύγων από τη Συρία και το Ιράκ.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο Γ.Μουζάλας έκανε λόγο για σκληρή ενέργεια απέναντι στη χώρα μας και στους πρόσφυγες.

Ο ίδιος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Πρακτορείο, τόνισε: «Πέντε αστυνομικοί διευθυντές των χωρών του Βίζεγκραντ και δυστυχώς της Αυστρίας καταργήσανε την απόφαση που πήραν οι πρωθυπουργοί 15 ώρες πριν. Αυτά είναι πρωτοφανή πράγματα για την ευρωπαϊκή ιδέα».

Προειδοποίησε, δε, ότι οι ολοένα και αυξανόμενοι περιορισμοί θα οδηγήσουν σε ανεξέλεγκτη παράνομη μετανάστευση, το οποίο δεν θα είναι προς το συμφέρον των χωρών της Ευρώπης. Το έως σήμερα σύστημα διασφάλιζε ότι οι πρόσφυγες είναι ταυτοποιημένοι, σημείωσε.

Σε ό,τι αφορά τις ενέργειες στις οποίες θα προχωρήσει η κυβέρνηση, ανέφερε ότι κατασκευάζονται νέοι χώροι προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων, ενώ μίλησε και για σκλήρυνση της στάσης της χώρας προς τις γειτονικές χώρες που δεν δέχονται τους πρόσφυγες.

Ο κ. Μουζάλας κάλεσε τους έλληνες πολίτες να βοηθήσουν, εκτιμώντας ότι πολύ γρήγορα η κατάσταση θα είναι υπό έλεγχο. «Το παλεύουμε. Έχουμε σχέδιο. Θα τα καταφερουμε» επισήμανε.

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου