Στο Προεδρικό το απόγευμα ο Αλ.Τσίπρας

Τελευταία ενημέρωση: 2016-02-20, 16:28:14
Στο Προεδρικό το απόγευμα ο Αλ.Τσίπρας
Στο Προεδρικό Μέγαρο θα μεταβεί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας το απόγευμα, στις 17:00, προκειμένου να ενημερώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής.

Στις δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους, λίγο μετά το τέλος της μαραθώνιας συνεδρίασης των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ στις Βρυξέλλες, αναφέρθηκε τις δυσκολίες και τις αδυναμίες που συνεπάγεται για την Ευρώπη η έλλειψη αλληλεγγύης και συνυπευθυνότητας μεταξύ των κρατών μελών της.

Ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι η ενωμένη Ευρώπη θα πρέπει να μεριμνά όχι μόνο για το βορειοδυτικό άκρο της αλλά και για το νοτιοανατολικό της. Τόνισε επίσης ότι η Ελλάδα έχει φορτωθεί ένα δυσανάλογο προς το μέγεθος της βάρος για να αναδείξει το ανθρώπινο πρόσωπό της Ευρώπης.

Επίσης, υπογράμμισε ότι είχε επιφυλάξεις ως προς την επικύρωση των τελικών συμπερασμάτων της Συνόδου -επιφυλάξεις τις οποίες -όπως ανέφερε- ήρε όταν έλαβε διαβεβαιώσεις από τους ηγέτες των χωρών που ανήκουν στον λεγόμενο διάδρομο των Βαλκανίων ότι δεν πρόκειται να μεταβληθεί το υφιστάμενο καθεστώς σε σχέση με τα εσωτερικά σύνορα της Ευρώπης. 

Ο πρωθυπουργός σημείωσε πως έλαβε επίσης «σαφή διαβεβαίωση» ότι θα υπάρξει «ουσιαστική συνεργασία» το επόμενο διάστημα προκειμένου να εφαρμοστεί η συμφωνία με την Τουρκία για τη «μείωση των προσφυγικών ροών» και την «αντιμετώπιση αυτής της ανθρωπιστικής προσφυγικής κρίσης», γεγονός που χαρακτήρισε «θετική κατάληξη». Τόνισε, τέλος, τη σημασία της αναφοράς «στην πλήρη εφαρμογή της μετεγκατάστασης προσφυγών τόσο από την Ελλάδα όσο και από την Τουρκία.


 
 
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
8
+
8
=