Γέμισε με εκατοντάδες πρόσφυγες το Καστελλόριζο

Τελευταία ενημέρωση: 2016-02-19, 12:54:20
Γέμισε με εκατοντάδες πρόσφυγες το Καστελλόριζο

Διπλάσιοι από τους κατοίκους είναι τις τελευταίες μέρες οι μετανάστες-πρόσφυγες στο Καστελλόριζο, γεγονός που προβληματίζει έντονα την τοπική κοινωνία, αφού οι διακινητές βρήκαν «πέρασμα» στο νησί.

Σύμφωνα τους ντόπιους, ο αριθμός τους φτάνει πλέον στους 740, την ώρα που οι μόνιμοι κάτοικοι δεν ξεπερνούν τους 250 αυτή την εποχή.

Οι δυνάμεις επιτήρησης που υπάρχουν στην περιοχή είναι ελάχιστες, όπως ελάχιστος είναι και ο αριθμός των λιμενικών και αστυνομικών που υπηρετούν στο νησί.

Μεταξύ των 740 προσφύγων που βρίσκονται στο Καστελλόριζο, πάνω από 300 είναι γυναίκες και παιδιά.

Ο χώρος διαμονής που τους έχει παραχωρηθεί από τον δήμο είναι ευπρεπής, ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να φιλοξενήσει τόσο μεγάλο αριθμό προσφύγων, με αποτέλεσμα οι άνθρωποι αυτοί να βιώνουν δύσκολες καταστάσεις. Οι εθελοντές πάντως δίνουν καθημερινή μάχη για να μπορέσουν να τους εξυπηρετήσουν.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, την Παρασκευή αναμένεται να αποσυμφορηθεί η κατάσταση, αφού με πλοίο της γραμμής πρόκειται να μεταφερθούν στη Ρόδο αρκετοί από αυτούς.

Στο μεταξύ, στην τουρκική πόλη «Κας» (Αντίφυλλος) που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής, απέναντι από το Καστελλόριζο έχουν συγκεντρωθεί εκατοντάδες πρόσφυγες, που καθημερινά στέλνονται στο νησί με τη βοήθεια των τουρκικών κυκλωμάτων. Μάλιστα, οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι έχουν συνταχθεί και λίστες αναμονής για να υπάρχει... τάξη στην όλη διαδικασία που ακολουθείται.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
3
+
2
=