ΕΛΛΑΔΑ

Βαρδακαστάνης: Δεν υπάρχει συγγνώμη Λαζόπουλου, δεν μας καλύπτει

βαρδακαστάνης-δεν-υπάρχει-συγγνώμη-λ-102238

Δεν μετρίασε τις αντιδράσεις των ατόμων με αναπηρία η επιστολή συγγνώμης του Λάκη Λαζόπουλου προς τον πρόεδρο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ), μετά το σάλο που προκάλεσε η αναφορά του σχετικά με τον Β.Σόιμπλε.

Ο Ιωάννης Βαρδακαστάνης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, είπε ότι δεν υπάρχει «συγγνώμη Λαζόπουλου» και δεν καλύπτει τα άτομα με αναπηρία.

Όπως εξήγησε ο κ. Βαρδακαστάνης, αν διαβάσει κανείς προσεκτικά την επιστολή του κ. Λαζόπουλου, ο ηθοποιός θέτει δυο απαράδεκτα ζητήματα. Στο πρώτο αναφέρεται στους αναπήρους σαν να τους έχει κάνει χάρη («η υποδοχή μου προς τους ανθρώπους αυτούς, τόσο στις εκπομπές μου όσο και σε θέατρα που εργάστηκα, είναι γνωστή σίγουρα και σε εσάς»), κάτι για το οποίο ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας επισήμανε ότι «δεν μας έκανε χάρη, η κοινωνία έχει πλουραλισμό».

Το δεύτερο, και το μεγάλο του λάθος, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία είναι ότι ο «Λάκης Λαζόπουλος επιμένει να αιτιολογεί τις πολιτικές του Σόιμπλε με βάση την αναπηρία του».

«Αυτό είναι αδιανόητο, σάς μιλάω ως ένας άνθρωπος που έχει δώσει αγώνες με τους συναγωνιστές μου για το θέματα αυτά… Ως ανάπηρος πρέπει να υπερασπιστώ τα δικαιώματα Σόιμπλε παρότι διαφωνώ με τις πολιτικές του» τόνισε.

«Στο δημόσιο λόγο κρίνουμε τους ανθρώπους από τις ιδέες τους και το τι κάνουν, όχι αν είναι κοντοί ή ψηλοί» πρόσθεσε ο κ. Βαρδακαστάνης, διευκρινίζοντας, πάντως ότι η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία δεν θέλει να δώσει συνέχεια στο θέμα και δεν θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη.

Μήνυση κατά Λαζόπουλου

Ο Πειραϊκός Σύλλογος Αναπήρων ετοιμάζεται να καταθέσει μήνυση κατά του Λάκη Λαζόπουλου, όπως προανήγγειλε ο πρόεδρός του, Βασίλης Δημητριάδης.

Αναφερόμενος στη συγγνώμη που ζήτησε εκ των υστέρων ο ηθοποιός, ο κ. Δημητριάδης είπε: «Εμείς είμαστε όλοι βλάκες και ο κ. Λαζόπουλος ο μοναδικός που κατέχει την αλήθεια» και τόνισε ότι τα όσα είπε δεν συνιστούν συγγνώμη, αλλά υπαναχώρηση μετά το σάλο που προκλήθηκε.

Ο κ. Δημητριάδης έκανε επίσης λόγο για αισχρή και χυδαία επίθεση κατά των ανάπηρων, που υποκρύπτει ρατσισμό και χαρακτήρισε τον κωμικό «Γκέμπελς».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, Γιώργος Φουντουλάκης, επισήμανε ότι «λάθη επαναλαμβανόμενα, παύουν να είναι λάθη», σημειώνοντας ότι είναι η δεύτερη φορά που «μέσα σε λίγα χρόνια» ο κ. Λαζόπουλος «δείχνει την εμμονή του απέναντι στους ανθρώπους με αναπηρία».

Εν τω μεταξύ, μεγάλη εταιρεία ποτών στην Ελλάδα ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει να διαφημίζεται στην εκπομπή «Αλ Τσαντίρι» του Λάκη Λαζόπουλου.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου