ΕΛΛΑΔΑ

Παραδόθηκε στις ελληνικές Αρχές ο διεθνώς καταζητούμενος «μαϊμού» γιατρός της Σκύρου

παραδόθηκε-στις-ελληνικές-αρχές-ο-διε-106875

Στην Ελλάδα βρίσκεται από το βράδυ της Κυριακής ο 58χρονος Γιάννης Καστάνης, ο γνωστός και ως «μαϊμού» γιατρός της Σκύρου.

Είχε συλληφθεί τον περασμένο Οκτώβριο στις ΗΠΑ και κρατείτο όλο αυτό το διάστημα για παραβίαση των όρων διαμονής, καθώς είχε λήξει η βίζα του.

Το Σάββατο απελάθηκε από τις αμερικανικές Αρχές, που ενημέρωσαν σχετικά τις ελληνικές και τους τον παρέδωσαν χθες στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος», όπου και συνελήφθη.

Κι αυτό γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης και είχε καταχωρηθεί Ερυθρά Αγγελία Διεθνών Αναζητήσεων στη βάση δεδομένων της Ιντερπόλ, από τη στιγμή που το 2010 εκδόθηκε ερήμην του καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Χαλκίδας, με ποινή φυλάκισης 21 μηνών, για ηθική αυτουργία σε ψευδή βεβαίωση, ψευδή αναφορά στην Αρχή και υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης.

Επί 13 χρόνια, ο 58χρονος από τα Μέγαρα ήταν διευθυντής γενικής ιατρικής στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Σκύρου, δηλώνοντας γιατρός και χρησιμοποιώντας πλαστό πτυχίο, ενώ στην πραγματικότητα δεν είχε καμία σχέση με το ιατρικό επάγγελμα.

Εντός της ημέρας θα οδηγηθεί στις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου