ΕΛΛΑΔΑ

Έκλεβε κατ’ επανάληψη δέματα και φακέλους από κούριερ

έκλεβε-κατ-επανάληψη-δέματα-και-φακέ-108024
Για δεκάδες κλοπές σε βάρος οδηγών-υπαλλήλων εταιρειών κούριερ συνελήφθη επ’ αυτοφώρω στο Μαρούσι ένας 48χρονος.

Εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιανατολικής Αττικής, τη στιγμή που επιχειρούσε να παραβιάσει μπαγκαζιέρα μοτοσικλέτας εταιρείας κούριερ, την οποία ο οδηγός-διανομέας είχε σταθμεύσει, για να κάνει διανομή δεμάτων-φακέλων.

Όπως προέκυψε, από τον Μάιο του 2015, ο δράστης κινούνταν με μοτοσικλέτα σε διάφορες περιοχές της Αττικής και εντόπιζε μηχανάκια εταιρειών κούριερ, τα οποία ακολουθούσε έως ότου σταθμεύσουν. Στη συνέχεια, εκμεταλλευόταν την ολιγόλεπτη απουσία του οδηγού και παραβίαζε τη μπαγκαζιέρα, από την οποία αφαιρούσε δέματα και φακέλους.

Από τη σωματική και κατ’ οίκον έρευνα, βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία, αμπούλα αέρος, απόκομμα συσκευασίας φακέλου-δέματος και μικροποσότητα κοκαΐνης.

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί 89 περιπτώσεις κλοπών από υπαλλήλους-οδηγούς εταιρειών κούριερ σε διάφορες περιοχές της Αττικής, ενώ ερευνάται η συμμετοχή του και σε άλλες περιπτώσεις.

Ο 48χρονος είχε συλληφθεί και στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα και εξέτισε ποινή φυλάκισης.

Με δικογραφία σε βάρος του, για κλοπή κατ’ εξακολούθηση και παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών, ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τον παρέπεμψε σε τακτικό ανακριτή.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου