ΕΛΛΑΔΑ

Δύο ναυάγια με 12 νεκρούς πρόσφυγες στα νερά του Αιγαίου

δύο-ναυάγια-με-12-νεκρούς-πρόσφυγες-στα-139357

Νέα τραγωδία με θύματα πρόσφυγες στο Αιγαίο τις πρώτες πρωινές ώρες. Ανατολικά των ακτών του Φαρμακονησίου έχασαν τη ζωή τους έξι παιδιά και μια γυναίκα όταν βυθίστηκε η λέμβος στην οποία επέβαιναν.

Αρχικά εντοπίστηκαν 40 πρόσφυγες που ανέφεραν ότι αγνοούνται άλλοι οκτώ. Στο σημείο έφτασαν σκάφος του Λιμενικού και σκάφος της Frontex και ξεκίνησαν έρευνες. Λίγο αργότερα διέσωσαν ένα κορίτσι και εντόπισαν και τα επτά πτώματα. Σύμφωνα με τους διασωθέντες δεν αγνοούνται άλλοι πρόσφυγες ωστόσο τα σκάφη παραμένουν σε επιφυλακή στη περιοχή.

Επίσης σε εξέλιξη βρίσκεται από τα ξημερώματα ευρεία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης από τρία σκάφη του Λιμενικού, ελικόπτερο Super Puma και ιδιωτικά σκάφη για τον εντοπισμό αγνοούμενων προσφύγων που επέβαιναν σε ιστιοφόρο που βυθίστηκε στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Καλολίμνου. Μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί 26 πρόσφυγες και έχουν ανασυρθεί πέντε σοροί.

Ωστόσο δεν έχει εξακριβωθεί ο ακριβής αριθμός των επιβαινόντων καθώς κάποιοι κάνουν λόγο για 50 συνολικά άτομα, άλλοι για 70 και άλλοι για 100.

Σημειώνεται πως και στις δυο περιοχές που έγιναν τα ναυάγια ο καιρός είναι καλός.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου