ΕΛΛΑΔΑ

Υπάλληλοι ΔΕ θα παίρνουν πτυχίο ΑΕΙ με υποτροφία από το Δημόσιο

υπάλληλοι-δε-θα-παίρνουν-πτυχίο-αει-με-143088

Κίνητρα για ενίσχυση των εκπαιδευτικών τους προσόντων σχεδιάζει να δώσει το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης σε δημοσίους υπαλλήλους με απολυτήριο Λυκείου. Ήδη, σε συνεργασία με το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, εξετάζεται η δυνατότητα σπουδών και απόκτησης πτυχίου για εργαζόμενους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δημοσίου τομέα, με υποτροφία από το κράτος. Μάλιστα, η χρηματοδότηση προγραμμάτων εκ μέρους του υπουργείου για σπουδές σχεδιάζεται έτσι ώστε να αφορά κυρίως γυναίκες αποφοίτους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Επιχειρείται να γίνει η προγραμματική συμφωνία με το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο με κόστος για κάθε φοιτητή/τρια δημόσιο υπάλληλο πολύ χαμηλότερο από 5.000 ευρώ ετησίως. «Θα χρηματοδοτηθεί από το υπουργείο αλλά όχι στην τιμή που υπάρχει σήμερα για τα προγράμματα σπουδών. Δεν μπορούμε δημοσιονομικά να πάμε σε τέτοια ποσά» επεσήμανε, αναφερόμενος σε αυτή την προοπτική, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Χριστόφορος Βερναρδάκης.

Το υπουργείο θέτει ένα όριο στον αριθμό όσων θα επιδοτεί ετησίως και θα λαμβάνουν αυτού του είδους την υποτροφία. Δεν θα ξεπερνούν τους 100 οι εργαζόμενοι απόφοιτοι Λυκείου κάθε χρόνο. Αυτή η διαδικασία αποσκοπεί, σύμφωνα με τον κ. Βερναρδάκη, σε ένα Δημόσιο το οποίο σε μία δεκαετία θα έχει αυξήσει τους εργαζόμενους πανεπιστημιακής και τεχνολογικής εκπαίδευσης από 60% που είναι σήμερα στο 80% ή 90%.

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου