ΕΛΛΑΔΑ

Την στραγγάλισε για να μην τον εγκαταλείψει

την-στραγγάλισε-για-να-μην-τον-εγκαταλ-151530

Το παζλ της δολοφονίας της Ανθής Λινάρδου από τα χέρια του ίδιου της του συζύγου, στο Βελβεντό της Κοζάνης, επιχειρούν να συμπληρώσουν οι αρχές, έπειτα από τον τραγικό επίλογο της υπόθεσης εξαφάνισης της 37χρονης.

Η κυνικότητα του 40χρονου δολοφόνου, που παρά την αποτρόπαιη πράξη του υποδυόταν ότι αγωνιά για την τύχη της συζύγου του παρακολουθώντας από κοντά τις έρευνες, καθώς και η ομολογία του, σοκάρουν τους αστυνομικούς που εξετάζουν τις πτυχές του εγκλήματος.

Στο στόχαστρο της αστυνομίας, εκτός από τον Τάσο Τσιουχάρα, βρίσκονται άτομα του οικογενειακού του περιβάλλοντος, η συνέργεια των οποίων στην εξαφάνιση του πτώματος της άτυχης Ανθής ερευνάται.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πατέρας του 40χρονου διέβη το απόγευμα της Τετάρτης το κατώφλι του Αστυνομικού Μεγάρου Κοζάνης προκειμένου να καταθέσει όσα γνωρίζει σχετικά με την υπόθεση.

H 37χρονη Ανθή στο χωράφι του συζύγου της

«Τη σκότωσα γιατί ήθελε να φύγει για τον Πειραιά»

Η ισχυρή επιθυμία της μητέρας τριών μικρών παιδιών να επιστρέψει στον Πειραιά και να εργαστεί φέρεται ότι ήταν το κίνητρο που μετέτρεψε τα χέρια του δράστη σε φονικό εργαλείο.

Σύμφωνα με πρόσωπα που βρίσκονταν κοντά στην αδικοχαμένη Ανθή, εκείνη το τελευταίο διάστημα εμφανιζόταν απογοητευμένη από τη ζωή της στο Βελβεντό και ήθελε διακαώς να «ξεφύγει» από την κλειστή κοινωνία.

Μάλιστα, ονειρευόταν να επιστρέψει στον εργασιακό στίβο και να πάρει τη ζωή εκ νέου στα χέρια της. Εμπόδιο στα σχέδιά της στεκόταν ο 40χρονος, ο οποίος -όπως αποδείχθηκε- έκανε τα πάντα προκειμένου να μην της επιτρέψει να εγκαταλείψει τη συζυγική εστία, παίρνοντας μαζί της τα τρία τους παιδιά.

Αυτοί είναι -άλλωστε- και οι λόγοι που φέρεται να επικαλέστηκε ο συζυγοκτόνος κατά την ομολογία του.

Το σημείο όπου έθαψε την Ανθή


Το χρονικό της τραγωδίας

Οι οικογενειακή τραγωδία εξελίχθηκε το βράδυ του Σαββάτου, όταν τα τρία παιδιά της Ανθής έπεσαν για ύπνο. Το ζευγάρι ξεκίνησε μία συζήτηση σχετικά με το μέλλον του και την επιθυμία της 37χρονης να επιστρέψει στον Πειραιά. Λίγο αργότερα η κουβέντα μετατράπηκε σε καβγά.

Κάποια στιγμή, θολωμένος ο δράστης, πέρασε τα χέρια του γύρω από τον λαιμό της 37χρονης συζύγου του, κόβοντάς το νήμα της ζωής της μέσα στην κρεβατοκάμαρά τους. Εν συνεχεία, μετέβη σε χωράφι του, όπου την έθαψε.

Την Κυριακή, ο Τάσος Τσιουχάρας απευθύνθηκε στις αρχές προκειμένου να δηλώσει την εξαφάνισή της. Όπως ισχυρίστηκε, η Ανθή έφυγε από το σπίτι τους το βράδυ του Σαββάτου, λέγοντάς του ότι πηγαίνει για ποτό, όμως δεν επέστρεψε ποτέ.

«Δεν είχαμε ιδιαίτερα προβλήματα. Κάποιες διαφωνίες όπως όλα τα ζευγάρια, αλλά τίποτε περισσότερο», φέρεται να δήλωσε ενώπιον των αστυνομικών.

Από το πρωί της Δευτέρας, δυνάμεις της αστυνομίας, το παράρτημα Κοζάνης της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, αλλά και οι κάτοικοι του χωριού, χτένιζαν κυριολεκτικά την περιοχή. Επιπλέον, την Τρίτη προστέθηκε στις δυνάμεις που έψαχναν για ίχνη της 37χρονης κλιμάκιο της ΕΜΑΚ.

Το γεγονός ότι στο σπίτι της οικογένειας βρέθηκαν το πορτοφόλι, το κινητό τηλέφωνο αλλά και οι πατερίτσες που χρησιμοποιούσε για να περπατά προβλημάτισαν τους αστυνομικούς που ερευνούσαν την υπόθεση.

Το πρωί της Τετάρτης γράφτηκε ο τραγικός επίλογος της υπόθεσης.

Η Αστυνομία εντόπισε νεκρή τη μητέρα τριών παιδιών στο χωράφι, όπου λίγη ώρα νωρίτερα ξεκίνησαν έρευνες παρουσία του συζύγου και του πεθερού της άτυχης γυναίκας.

Αμέσως, συνελήφθη ο Τάσος Τσιουχάρας ως βασικός ύποπτος για τη δολοφονία της 37χρονης και ομολόγησε ότι αυτός την στραγγάλισε και κατόπιν την έθαψε στο χωράφι του, φροντίζοντας να καλύψει τα ίχνη του με τη φρέζα, ισιώνοντας το χώμα.

Σύμφωνα με όσα φέρεται να είπε στην αστυνομία, την έπνιξε κατά τη διάρκεια λογομαχίας. Ως αιτία επικαλέσθηκε ότι η σύζυγός του ήθελε να χωρίσουν και να επιστρέψει στο σπίτι της στον Πειραιά.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το κτήμα, που βρίσκεται στον δρόμο προς το φράγμα Πολυφύτου, είχε «φρεζαριστεί» πριν λίγες μέρες, γεγονός που κίνησε τις υποψίες της αστυνομίας.

Ένταση έξω από το σπίτι του συζυγοκτόνου

Αρκετός κόσμος συγκεντρώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης έξω από το σπίτι του 40χρονου Τάσου Τσιουχάρα.

Οι συγκεντρωμένοι φωνάζουν εναντίον του δολοφόνου, ενώ στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις υπό τον φόβο επεισοδίων.

zougla.gr

Πηγή βίντεο: kozanimedia.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου