Εικόνες διάλυσης στο ΚΥ Παρανεστίου Δράμας καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι

Τελευταία ενημέρωση: 2016-01-13, 12:49:02
Εικόνες διάλυσης στο ΚΥ Παρανεστίου Δράμας καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι

Για την λειτουργική αποσύνθεση που παρουσιάζει το Κέντρο Υγείας Παρανεστίου Δράμας ενημερώνει ο Σύλλογος Νοσηλευτών ΕΣΥ του Νομού Θεσσαλονίκης την διοίκηση της 4ης ΥΠΕ και το υπουργείο Υγείας, μετά από σχετικές καταγγελίες των εργαζομένων.

Σε σχετική επιστολή το συνδικαλιστικό όργανο των νοσηλευτών, αναφέρει ότι το Κέντρο Υγείας δε διαθέτει τα στοιχειώδη εφόδια ώστε να προσφέρει τις υπηρεσίες του στους κάτοικους της περιοχής, αλλά και στους μετανάστες που φιλοξενούνται στο παρακείμενο στρατόπεδο. Ειδικότερα, από την αρχή του χειμώνα μέχρι σήμερα, τα καλοριφέρ δεν λειτουργούν λόγω έλλειψης πετρελαίου και ενώ το θερμόμετρο δείχνει μόνιμα υπό το μηδέν. Επιπλέον, τα φάρμακα είναι σε πλήρη ανεπάρκεια, με αποτέλεσμα να καθίσταται αδύνατη η καθημερινή αντιμετώπιση των προσερχόμενων περιστατικών, παρά το γεγονός ότι η παραγγελία φαρμακευτικού υλικού έχει γίνει από τις αρχές Νοεμβρίου στην αρμόδια υπηρεσία της 4ης ΥΠΕ.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της κατάστασης που επικρατεί είναι αυτό ομογενής εκ Γερμανίας που επισκέφθηκε το τοπικό φαρμακείο του χωριού και με δική του δαπάνη απέστειλε τα απαραίτητα φάρμακα στο κέντρο Υγείας προκειμένου να λειτουργήσει για μερικές μέρες.

Ο Σύλλογος Νοσηλευτών ΕΣΥ Θεσσαλονίκης, απευθύνει έκκληση σε κάθε αρμόδιο ώστε να λυθούν τα βασικά προβλήματα του ΚΥ Παρανεστίου, υπογραμμίζοντας ότι «ίδια εικόνα επικρατεί σχεδόν σε όλα τα Κέντρα Υγείας της Βορείου Ελλάδας, έχοντας πλήξει καίρια τον πυρήνα της ανθρώπινης αξιοπρέπειας εργαζομένων και κατοίκων».

Μαίρη Μπιμπή

health.in.gr

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
1
+
6
=