ΕΛΛΑΔΑ

Λοβέρδος κατά Παππά για σύμφωνο πολιτικής συμβίωσης Τσίπρα – Καραμανλή – Παυλόπουλου

λοβέρδος-κατά-παππά-για-σύμφωνο-πολιτ-160269

«Κόντρα» με φόντο τους υπαινιγμούς του βουλευτή του ΠαΣοΚ Ανδ. Λοβέρδου περί «συμφώνου πολιτικής συμβίωσης Τσίπρα Καραμανλή ή Τσίπρα – Παυλόπουλου» σημειώθηκε στην Βουλή κατά την συζήτηση επίκαιρης ερώτησης σχετικά με την καθυστέρηση της συγκρότησης του ΕΣΡ. Ο κ. Λοβέρδος ανέφερε ότι βάσει της ενημέρωσης που έχει το κόμμα του για τα προωθούμενα εννέα μέλη του ΕΣΡ, «άνετα μπορεί να προκύψει το συμπέρασμα ότι υπάρχει συμφωνία με τη ΝΔ στο πλαίσιο ενός συμφώνου πολιτικής συμβίωσης Τσίπρα – Καραμανλή ή Τσίπρα – Παυλόπουλου». Σημείωσε δε ότι μεταξύ εκείνων που προορίζονται για το ΕΣΡ υπάρχουν πρόσωπα της επιρροής του Προέδρου της Δημοκρατίας, κάτι το οποίο, όπως είπε, αν συμβαίνει είναι θεσμικά απαράδεκτο. Και προειδοποίησε ότι «αν υπάρχει μονομερής πολιτική έκφραση» στην συγκρότηση του ΕΣΡ, υπονοώντας τη ΝΔ, «θα συγκρουστούμε ενόψει της τελικής χορήγησης τηλεοπτικών αδειών».

Απαντώντας ο υπουργός Επικρατείας Ν. Παππάς τόνισε ότι το «να μιλάμε για πολιτικούς γάμους και σύμφωνα πολιτικής συμβίωσης είναι λίγο ακραίο». «Εσείς δοκιμάσατε την πολιτική συμβίωση με τη ΝΔ και απέτυχε», είπε στον κ. Λοβέρδο, ενώ κάλεσε το ΠαΣοΚ να παρακολουθήσει τα σοσιαλιστικά κόμματα στην Ευρώπη που «αναθεωρούν την μέχρι πρότινος τακτική να παντρεύονται με πολιτικό γάμο και θρησκευτική προσήλωση με τον νεοφιλελευθερισμό». Όσον αφορά τις επικρίσεις του κ. Λοβέρδου ο οποίος τον κατηγόρησε ότι «έχει κρατήσει για τον εαυτό του πραγματικές υπερεξουσίες», ο κ. Παππάς απάντησε ότι «η κυβέρνηση και ο ίδιος προσωπικά προφανώς και δεν θα εκφράσει γνώμη για την σύνθεση του ΕΣΡ». «Έχουν αμβλυνθεί οι εντυπώσεις ότι η κυβέρνηση πάει να συγκεντρώσει υπερεξουσίες», τόνισε ο κ. Παππάς δηλώνοντας ότι «είναι πολύ κοντά στην συγκρότησή του το ΕΣΡ» και ευχήθηκε να τελειώσει το θέμα αυτό πολύ γρήγορα, ενώ υπογράμμισε ότι «δεν υπάρχει καμία παρατυπία κα η διαρκής μέριμνα είναι να προχωρήσουν όλα γρήγορα».

Σημειώνεται, εξάλλου, ότι ήδη η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής συζήτησε το θέμα και αποφασίστηκε στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση του οργάνου (την ερχόμενη εβδομάδα), να επιδιωχθεί η λήψη απόφασης. Μάλιστα αρμόδιες κοινοβουλευτικές πηγές εκτιμούσαν ότι φαίνεται να διαμορφώνεται ένα κλίμα συναίνεσης κάτι που θα απομακρύνει το ενδεχόμενο να υπάρξει σχετική νομοθετική παρέμβαση για την άρση του αδιεξόδου εφόσον δεν προκύψει στην Διάσκεψη η απαιτούμενη πλειοψηφία των 4/5, κάτι που προϋποθέτει την σύμφωνη γνώμη της ΝΔ.

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου