ΕΛΛΑΔΑ

«Αθώος» ο Στουρνάρας για τον συμβιβασμό με την Siemens

αθώος-ο-στουρνάρας-για-τον-συμβιβασ-178762

«Ορθώς» υπέγραψε τον εξωδικαστικό συμβιβασμό του ελληνικού Δημοσίου με την εταιρεία Siemens ο Ιώαννης Στουρνάρας, ενεργώντας ως υπουργός Οικονομικών, το 2012, κατέληξαν σήμερα όλα τα πολιτικά κόμματα, πλην της Χρυσής Αυγής, στη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Ο ίδιος ο κ. Στουρνάρας, ο οποίος παρέστη στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής Επιτροπής, μετά την πρόσκληση που έλαβε από την πρόεδρό της Αναστασία Χριστοδουλοπούλου, χαρακτήρισε την πράξη του «οφειλόμενη και νόμιμη».

Τόσο ο νυν κεντρικός τραπεζίτης, όσο και πολλοί από τους βουλευτές που πήραν τον λόγο επισήμαναν ότι ως υπουργός Οικονομικών δεν μπορούσε παρά να υπογράψει τον συμβιβασμό, καθώς με μεγάλη -τότε- κοινοβουλευτική πλειοψηφία είχε προηγηθεί ψήφιση σχετικού νόμου.

«Η μη υπογραφή θα συνιστούσε πράξη παράνομη. Δεν είχα ευχέρεια ούτε να τροποποιήσω όρους συμφωνίας εγκριθείσας από Κοινοβούλιο. Δεν είχα νόμιμη άλλη επιλογή» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Στουρνάρας, προσθέτοντας στη συνέχεια: «Είχα δέσμια υποχρέωση να υπογράψω. Δεν θέλω να αιωρούνται σκιές ως προς αυτό. Για λόγους συνείδησης έψαξα, ρώτησα το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους και υπέγραψα».

Ακόμη, ο πρώην υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε στην απόφαση του τμήματος του ΣτΕ για την αίτηση ακύρωσης που έχει υποβληθεί και επεσήμανε πως το δικαστήριο στην απόφασή του έκρινε ότι ο νομοθέτης δέσμευσε τον υπουργό να θέσει σε ισχύ την συμφωνία υπογράφοντάς την και ότι θα ήταν «πράξη παράνομη» αν δεν υπέγραφε.

zougla.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου