Εξαρθρώθηκε μεγάλη εγκληματική οργάνωση διακίνησης ναρκωτικών

Τελευταία ενημέρωση: 2015-12-19, 19:12:42
Εξαρθρώθηκε μεγάλη εγκληματική οργάνωση διακίνησης ναρκωτικών

Συνελήφθησαν 20 άτομα

Μεγάλη εγκληματική οργάνωση εισαγωγής και διακίνησης ναρκωτικών, με έσοδα άνω των τριών εκατομυρίων ευρώ, εξάρθρωσε η αστυνομία.

Ειδικότερα, μετά από εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση συνελήφθησαν σε διάφορες περιοχές της Αττικής (Ζεφύρι, Ανω Λιόσια, Σαλαμίνα, Παγκράτι, Κολωνός, Ν.Κόσμος και Βούλα), καθώς και στα Χανιά της Κρήτης, 20 μέλη της οργάνωσης, ηλικίας από 20 έως 45 ετών.

Από τους συλληφθέντες οι 10 είναι Έλληνες (μεταξύ των οποίων και ένας αστυνομικός), 9 υπήκοοι Αλβανίας και 1 υπήκοος Συρίας.

Σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, σε βάρος συνολικά 43 ατόμων, 6 εκ των οποίων είναι έγκλειστοι καταστημάτων κράτησης στην Ελλάδα, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της παραβίασης υπηρεσιακού απορρήτου, της κατάχρησης εξουσίας και παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών και περί όπλων.

Αρχηγός της οργάνωσης, η οποία συγκροτείτο από τρεις υποομάδες, ήταν 36χρονος υπήκοος Αλβανίας, έγκλειστος στο κεντρικό κατάστημα κράτησης Δυτικής Μακεδονίας.

Η πρώτη υποομάδα, με συντονιστή τον 36χρονο, δραστηριοποιείτο στην εισαγωγή ναρκωτικών στο κατάστημα κράτησης Κορυδαλλού.

Η δεύτερη, με συντονιστή επίσης τον ίδιο, έκανε εισαγωγή από Τουρκία και Αλβανία, νόθευση, επανατυποποίηση και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην ευρύτερη περιοχή των Αθηνών, σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, καθώς και σε χώρες της Δυτικής Ευρώπης.

Η τρίτη υποομάδα, με συντονιστές 33χρονο υπήκοο Αλβανίας και 25χρονο Έλληνα, δραστηριοποιείτο στην εισαγωγή από Ολλανδία, Τουρκία και Αλβανία, νόθευση, επανατυποποίηση και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αττικής.

Συνδρομή στις ενέργειες της εγκληματικής οργάνωσης παρείχε ο συλληφθείς αστυνομικός, με τη χορήγηση υπηρεσιακών πληροφοριών που αφορούσαν στην διενέργεια αστυνομικών επιχειρήσεων.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων:

 • Κοκαΐνη βάρους 1.795,8 γραμμαρίων.
 • Ηρωίνη βάρους 2.085,4 γραμ.
 • Ακατέργαστη κάνναβη βάρους 7.864,4 γραμ.
 • Εργαστήριο νόθευσης και επανατυποποίησης ναρκωτικών ουσιών.
 • Δύο πιστόλια με τρεις γεμιστήρες.
 • Δύο κυνηγετικά όπλα.
 • Το χρηματικό ποσό των 33.615 ευρώ και των 5.100 λεκ Αλβανίας.
 • Τέσσερις χρυσές λίρες.
 • Έξι Ι.Χ αυτοκίνητα.
 • Μία μοτοσυκλέτα.
 • Διάφορα χρυσαφικά.

Kατά το διάστημα διερεύνησης της δράσης της οργάνωσης, εξαρθρώθηκαν πέντε εγκληματικές ομάδες, απόλυτα συσχετιζόμενες με τα μέλη της και συνελήφθησαν 22 άτομα, ενώ κατασχέθηκαν ποσότητες κοκαΐνης βάρους 13.454,1 γραμμαρίων, ηρωίνης βάρους 18.235 γραμ, κατεργασμένης κάνναβης βάρους 12.181,6 γραμ. και ακατέργαστης κάνναβης βάρους 17.321,6 γραμμαρίων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ παράλληλα ο εμπλεκόμενος αστυνομικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα.

Newsroom ΔΟΛ

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
6
+
1
=