ΕΛΛΑΔΑ

Αναβολή για το «παράλληλο πρόγραμμα» της κυβέρνησης

αναβολή-για-το-παράλληλο-πρόγραμμα-185541

Oι «αντιρρήσεις» έφεραν αναβολή στο «παράλληλο πρόγραμμα» της Κυβέρνησης. Η συζήτηση στη Βουλή του νομοσχεδίου για τα μέτρα επιτάχυνσης του κυβερνητικού έργου (παράλληλο πρόγραμμα της κυβέρνησης) αναβλήθηκε για μετά τις 7 Ιανουαρίου. Αυτό αποφάσισε ομόφωνα την Πέμπτη η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Κοινοβουλίου, Νίκο Βούτση, η απόφαση αυτή, ελήφθη μετά τις ενστάσεις που διατυπώθηκαν από τα κόμματα της αντιπολίτευσης ως προς την διαδικασία σύντμησης των συνεδριάσεων. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξαν αντιδράσεις και από την πλευρά του Κουρτέτου.
Μετά τις 7 Ιανουαρίου θα συνέλθει εκ νέου η Διάσκεψη των Προέδρων ώστε να καθορίσει τον χρόνο και τον τρόπο συζήτησης και εισαγωγής του προς ψήφιση.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων αξιωματούχος της ευρωζώνης είπε «ότι υψηλόβαθμα στελέχη συναντώνται αυτή τη στιγμή για να εγκρίνουν την δόση του 1 δισ. ευρώ μετά την απόφαση για αναβολή της συζήτησης του νομοσχεδίου».

Το νομοσχέδιο εισήχθη την Τετάρτη το απόγευμα στις αρμόδιες Επιτροπές της Βουλής προς επεξεργασία. Το πρωί της Πέμπτης ακολούθησε η ακρόαση των φορέων σε δεύτερη συνεδρίαση. Το νομοσχέδιο επρόκειτο να εισαχθεί στην Ολομέλεια την ερχόμενη Δευτέρα προκειμένου να ψηφιστεί την Τρίτη.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου