ΕΛΛΑΔΑ

Τσίπρας: Η Ελλάδα κινδυνεύει να γίνει «μαύρη τρύπα» μεταναστών

τσίπρας-η-ελλάδα-κινδυνεύει-να-γίνει-186015

Τον κίνδυνο να μετατραπεί η Ελλάδα σε «μαύρη τρύπα» για δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες επισημαίνει σε συνέντευξή του στους Financial Times ο Αλέξης Τσίπρας λίγο πριν τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες.

«Η Ελλάδα κατηγορείται πως δεν μπορεί να προστατεύσει τα σύνορά της, αλλά δεν μας λένε τι ακριβώς περιμένουν από εμάς να κάνουμε» λέει χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

«Πρέπει να διασώσουμε ανθρώπους σε κίνδυνο να χάσουν τη ζωή τους. Εάν θέλουν από εμάς να τους απωθούμε, θα πρέπει να μας το πουν. Η Ελλάδα κινδυνεύει να γίνει μια “μαύρη τρύπα” για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες εάν δεν μειωθούν οι ροές» πρόσθεσε.

Ο πρωθυπουργός χαρακτηρίζει λανθασμένη την απόφαση της Σλοβενίας, της Κροατίας και της ΠΓΔΜ να φιλτράρουν τους μετανάστες και να μην επιτρέπουν να περάσουν στο έδαφός τους άνθρωποι από τη βόρεια Αφρική.

Αποκρούοντας την κριτική ορισμένων παραγόντων των Βρυξελλών για καθυστέρηση της Ελλάδας ως προς την προετοιμασία χώρων για τους πρόσφυγες ο κ. Τσίπρας είπε: «Κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα χωρίς να κάνουμε εκπτώσεις στις αξίες μας. Είναι σημαντικό να φροντίσουμε αυτούς τους ανθρώπους με ανθρωπιά».

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου