ΕΛΛΑΔΑ

Αναβολή στη δίκη για τη δολοφονία του Μ.Κουμανταρέα

αναβολή-στη-δίκη-για-τη-δολοφονία-του-μ-187397

Αναβλήθηκε για τις 8 Φεβρουαρίου η δίκη για την άγρια δολοφονία του συγγραφέα Μένη Κουμανταρέα. Eνώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου δικάζονται δύο Ρουμάνοι.

Πρόκειται για τον 29χρονο Κοσμίν Γκαϊτάν και τον 26χρονο Στεφάν Ματασαρεάνου, οι οποίοι, σύμφωνα με τη δικογραφία, περίμεναν τη νύχτα της 5ης Δεκεμβρίου 2014 το συγγραφέα στην είσοδο της πολυκατοικίας του, στην οδό Ζακύνθου στην Κυψέλη προκειμένου να τον ληστέψουν.

Όταν εκείνος αρνήθηκε να τους αποκαλύψει το σημείο όπου υπήρχαν κρυμμένα χρήματα, τον ξυλοκόπησαν και στη συνέχεια τον στραγγάλισαν.

Η δίκη αναβλήθηκε λόγω κωλύματος στο πρόσωπο συνηγόρου.

Από τα στοιχεία της δικογραφίας προκύπτει πως ο Ματασαρεάνου, που γνώριζε τον Μένη Κουμανταρέα, ήξερε πως ο συγγραφέας είχε εισπράξει περίπου 150.000 ευρώ από πώληση ακινήτου και τον πίεζε να του δώσει χρήματα.

Τι είχαν πει στις απολογίες τους

Στην απολογία του στην ανακρίτρια ο Κοσμίν Γκαϊτάν είχε υποστηρίξει πως ο συγκατηγορούμενός του ήταν ο δράστης της δολοφονίας και ότι ο Ματασαρεάνου χτύπησε πολλές φορές τον άτυχο συγγραφέα στην είσοδο της πολυκατοικίας του όταν εκείνος αρνήθηκε να τους δώσει δανεικά.

Ο Στεφάν Ματασαρενάου στην απολογία του είχε αρνηθεί κάθε εμπλοκή του στην υπόθεση ρίχνοντας την ευθύνη στον συγκατηγορούμενό του και είχε ισχυριστεί ότι λάτρευε τον συγγραφέα σαν πατέρα του.

Στην αστυνομία είχε πει πως διαπληκτίστηκε με τον συγγραφέα και «εγώ τσαντίστηκα και τον έσπρωξα με το ένα μου χέρι. Δεν ήθελα να του κάνω κανένα κακό, ούτε τον χτύπησα.

Ο Μένης έπεσε δίπλα από μία πολυθρόνα και τον άκουσα που έβγαλε ένα βογγητό σαν ’αχ’. Έμεινε εκεί πεσμένος και δεν τον είδα να σηκώνεται. Τότε εγώ τσαντισμένος, είπα του Κοσμίν να φύγουμε και βγήκαμε από το διαμέρισμα».

Είχε αρνηθεί επίσης πως πήρε χρήματα ή αντικείμενα αξίας από το διαμέρισμα. Ωστόσο ο 26χρονος φέρεται μετά την δολοφονία να είχε προβεί σε αγορές ρούχων ενώ είχε ξεκινήσει πιο έντονη κοινωνική ζωή με διασκέδαση σε γνωστά αθηναϊκά κλαμπ.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου