ΕΛΛΑΔΑ

Οικονόμου: Μου είπαν ότι αν ξαναπατήσω στα Εξάρχεια θα με εκτελέσουν

οικονόμου-μου-είπαν-ότι-αν-ξαναπατήσω-188832

Βγήκε από το νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός» όπου μεταφέρθηκε μετά από επίθεση που δέχτηκε από αγνώστους σε εστιατόριο στα Εξάρχεια ο βουλευτής της ΝΔ, Βασίλης Οικονόμου.

Περιγράφοντας το περιστατικό σε δημοσιογράφους, ο κ. Οικονόμου είπε ότι είχε κάτσει μόλις δέκα λεπτά όταν «ήρθαν δέκα “κύριοι” με τις κουκούλες και τα κράνη τους μέσα στο μαγαζί και άρχισαν να με βαράνε» και ότι «στο τέλος είπαν ότι αν πατήσω ξανά το πόδι μου στα Εξάρχεια θα με εκτελέσουν».

Το επεισόδιο έλαβε μέρος κοντά στο γραφείο του βουλευτή, ο οποίος καταδίκασε το συμβάν λέγοντας: «Εδώ πέρα μιλάμε για καταστάσεις πρωτοφανείς και πρωτόγνωρες. Εγώ νομίζω ότι πρέπει να καταλάβουν άπαντες, από την κυβέρνηση, από όλα, ότι δεν επιτρέπονται αυτές οι συμπεριφορές. Είμαστε ευρωπαϊκή χώρα. Δεν μπορεί να έχουμε άβατα στην πόλη, στην Αθήνα, όπου κάποιοι με κουκούλες ως καταδρομείς αθλιότητας χτυπάνε όχι τον βουλευτή, αλλά τον κάθε άνθρωπο».

Ο κ. Οικονόμου είπε ότι ο σοβαρότερος τραυματισμός ήταν στο κεφάλι του, που «έχουν χτυπήσει πολύ. Όλα τα άλλα είναι θλαστικά».

«Δεν μπορούμε να ζούμε σε αυτή την ζούγκλα. Δεν γίνεται. Πρέπει να το καταλάβουν όλοι -και πρώτα απ’ όλα η κυβέρνηση- ότι πρέπει να περιφρουρήσουν το δικαίωμα του κάθε ανθρώπου να μπορεί να κάθεται να πιεί ένα κρασί, να φάει, να κάτσει ήσυχος σαν άνθρωπος. Δεν γίνεται σε αυτή την χώρα να έχουμε τέτοιες συμπεριφορές και να τις αποδεχόμαστε. Νομίζω ότι έχουμε ξεφύγει λίγο, έως πολύ» πρόσθεσε.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σαμαράς: Σε μία δημοκρατική κοινωνία δεν υπάρχουν άβατα

«Σε μία δημοκρατική κοινωνία άβατα δεν υπάρχουν» δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς με αφορμή την επίθεση που δέχτηκε ο βουλευτής της ΝΔ, Βασίλης Οικονόμου στα Εξάρχεια.

«Η άνανδρη επίθεση εναντίον του Β. Οικονόμου δείχνει ότι η Αθήνα έχει γίνει πάλι ξέφραγο αμπέλι. Οφείλει η κυβέρνηση να εγγυηθεί την ασφάλεια κάθε πολίτη. Επιτέλους σε μια δημοκρατική πολιτεία, «άβατα» δεν υπάρχουν!» είπε.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

O Γιάννης Πλακιωτάκης καταδικάζει την επίθεση κατά του Οικονόμου

«Θα πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι τέτοιου είδους ενέργειες δεν χωρούν στο δημοκρατικό μας πολίτευμα» δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Γιάννης Πλακιωτάκης, ο οποίος επισκέφθηκε τον Βασίλη Οικονόμου στο νοσοκομείο για να ενημερωθεί για την κατάσταση της υγείας του μετά τον ξυλοδαρμό του σε Εξαρχείων.

Ο κ. Πλακιωτάκης τόνισε πως η ΝΔ καταδικάζει απερίφραστα την αντιδημοκρατική αυτή ενέργεια, και κάλεσε την Αστυνομία να δράσει άμεσα έτσι ώστε να συλληφθούν οι δράστες και να παραπεμφθούν στη Δικαιοσύνη.

«Θα πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι τέτοιου είδους ενέργειες δεν χωρούν στο δημοκρατικό μας πολίτευμα. Όσοι προσπαθούν με οποιοδήποτε ενέργειες να πλήξουν τόσο το δημοκρατικό μας πολίτευμα όσο και την κοινωνική μας συνοχή, να γνωρίζουν ότι θα πέσουν στο κενό. Καλώ την κυβέρνηση να αναλάβει πρωτοβουλίες έτσι ώστε περιθωριακά στοιχεία αντιεξουσιαστιών να τεθούν επιτέλους στο περιθώριο που μερίδα στελεχών της τους προστατεύουν. Όλοι πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι πολιτικές διαφορές λύνονται με διάλογο, και όχι με βία», δήλωσε ο κ. Πλακιωτάκης, ο οποίος αναφέρθηκε και στο «άβατο» των Εξαρχείων, επισημαίνοντας πως όλοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

tovima.gr

Καταδικαστέα από κάθε δημοκρατικό πολίτη η επίθεση στον Β.Οικονόμου, λένε οι ΑΝΕΛ

«Η επίθεση που δέχθηκε ο βουλευτής Βασίλης Οικονόμου είναι αποκρουστική και καταδικαστέα από κάθε δημοκρατικό πολίτη» αναφέρει η εκπρόσωπος Τύπου των ΑΝΕΛ, Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

«Οι ΑΝΕΛ καταδικάζουμε απερίφραστα κάθε κρούσμα βίας, είτε στόχος είναι ’επώνυμοι’ βουλευτές, είτε είναι απλοί πολίτες διαφορετικών φρονημάτων. Τα φαινόμενα βίας δεν έχουν την παραμικρή σχέση με τη Δημοκρατία και τη Δικαιοσύνη» καταλήγει.

Newsroom ΔΟΛ

ΠΑΣΟΚ για τον ξυλοδαρμό Οικονόμου: Η Δημοκρατία πλήττεται ανεπανόρθωτα

«Η Δημοκρατία, η ελεύθερη έκφραση, η ελεύθερη ζωή πλήττοντα ανεπανόρθωτα» σχολιάζει το ΠΑΣΟΚ για την επίθεση που δέχτηκε ο βουλευτής της ΝΔ, Βασίλης Οικονόμου στα Εξάρχεια και καλεί την κυβέρνηση να λάβει μέτρα.

«Όταν ένας εκπρόσωπος του Ελληνικού Κοινοβουλίου δεν έχει δικαίωμα για κάποιους, να επισκεφθεί τα Εξάρχεια και ξυλοκοπείται.

Όταν το ΠΑΣΟΚ, δέχεται καθημερινά επιθέσεις γιατί για κάποιους δεν έχει δικαίωμα τώρα, μετά από τόσες δεκαετίες. να λειτουργεί τα γραφεία του στην περιοχή.Όταν κάποιοι θεωρούν ότι μπορούν να συντηρούν μια λογική δήθεν άβατου στο κέντρο της Αθήνας.

Τότε η Δημοκρατία, η ελεύθερη έκφραση, η ελεύθερη ζωή πλήττονται ανεπανόρθωτα.

Καταδικάζουμε χωρίς μισόλογα και αστερίσκους την επίθεση κατά του Βασίλη Οικονόμου και καλούμε την κυβέρνηση να λάβει επιτέλους μέτρα.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ας σταματήσει να είναι θλιβερός θεατής των γεγονότων» τονίζει στην ανακοίνωσή του.

Newsroom ΔΟΛ

Ποτάμι: Περιοχές περιορισμένης κυκλοφορίας δεν υπάρχουν στην Ελλάδα

Είναι καθήκον της Πολιτείας να διασφαλίσει το δικαίωμα των πολιτών να κυκλοφορούν ελεύθερα, αναφέρει το Ποτάμι, μετά τον ξυλοδαρμό του βουλευτή Βασίλη Οικονόμου στα Εξάρχεια. «Όσοι το παραβιάζουν και δέρνουν πολίτες, όποια δικαιολογία κι αν επικαλούνται, πρέπει να υφίστανται τις συνέπειες του νόμου» καταλήγει.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Περιοχές περιορισμένης κυκλοφορίας-ευτυχώς- δεν υπάρχουν στην Ελλάδα. Το δικαίωμα των πολιτών να κυκλοφορούν ελεύθερα είναι κατοχυρωμένο παρότι ορισμένοι τραμπούκοι επιχειρούν να το περιορίσουν.

Είναι καθήκον της Πολιτείας να διασφαλίσει αυτό το δικαίωμα και όσοι το παραβιάζουν και δέρνουν πολίτες, όποια δικαιολογία κι αν επικαλούνται, πρέπει να υφίστανται τις συνέπειες του νόμου.»

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου