ΕΛΛΑΔΑ

Πεδίο μάχης τα Εξάρχεια

πεδίο-μάχης-τα-εξάρχεια-202373

Επεισόδια βρίσκονται αυτήν την ώρα σε εξέλιξη στα Εξάρχεια με φωτιές σε κάδους, μολότοφ και ρίψη χημικών στην Στουρνάρη και την Τοσίτσα, ενώ νωρίτερα, κατά την απογευματινή πορεία στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, σημειώθηκαν επεισόδια στο Σύνταγμα, και συγκεκριμένα σε Πανεπιστημίου, Αμαλίας, Αμερικής και Σίνα.

Το σκηνικό έντασης έχει μεταφερθεί αυτήν την ώρα γύρω από την πλατεία των Εξαρχείων, όπου στις φλόγες έχουν παραδοθεί κάδοι απορριμμάτων, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη «μάχη» μεταξύ ομάδων νεαρών και αστυνομικών, με ρίψη μολότοφ και χημικών.

Στην οδό Στουρνάρη, κάποιοι επιχείρησαν να κάψουν και ένα ΙΧ τύπου Smart, ωστόσο η φωτιά κατασβέστηκε μετά από παρέμβαση διμοιρίας των ΜΑΤ με πυροσβεστήρες.

Από τις μολότοφ στην Στουρνάρη κόντεψε να καεί το κάλυμα ενός κλειστού περιπτέρου, ωστόσο ο ιδιοκτήτης έσβησε τη φωτιά με ιδία μέσα.

Αστυνομικές δυνάμεις έχουν ακροβολιστεί στα στενά των Εξαρχείων, ενώ νωρίτερα παρακολούθησαν την πορεία που έφθασε στα Εξάρχεια, με πανό και συνθήματα από την Μπενάκη.

Νωρίτερα, την ώρα που η πορεία έφθανε στο Σύνταγμα, κάποιοι έριξαν μολότοφ και πέτρες κατά των ΜΑΤ, που απάντησαν με χημικά. Μετά τα επεισόδια αυτά, η πορεία διασπάστηκε και ένα τμήμα συνέχισε προς τα Προπύλαια, ενώ άλλοι διαδηλωτές οπισθοχώρησαν προς τη Βουλή και το Σύνταγμα.

Ανάλογα επεισόδια σημειώθηκαν περίπου την ίδια ώρα στο ύψος της Αμερικής, καθώς και στη Σίνα στο ύψος του οφθαλμιατρείου.

Η πορεία ολοκληρώθηκε στα Εξάρχεια, στο σημείο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Στην πορεία συμμετείχαν περίπου 5.000 διαδηλωτές. Στις 21:00 θα πραγματοποιηθεί μνημόσυνο στην Μεσολογγίου.

Διαδηλωτές καταγγέλλουν ότι στη διάρκεια των επεισοδίων δέχθηκαν αναίτια επίθεση από τις αστυνομικές δυνάμεις. Κάποιοι καταγγέλλουν χτυπήματα στο κεφάλι από τα ΜΑΤ.

Η πορεία που διοργάνωσαν, με αφετηρία τα Προπύλαια, συλλογικότητες και αντεξουσιαστές, με αφορμή τη σημερινή συμπλήρωση επτά χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από αστυνομικά πυρά πραγματοποιήθηκε υπό τη συνοδεία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων.

Ήδη, λίγα λεπτά μετά την έναρξη της πορείας, επί της οδού Πεσμαζόγλου, έγιναν οι πρώτες ρίψεις μολότοφ κατά διμοιρίας των ΜΑΤ που απάντησε με χειροβομβίδες κρότου λάμψης.

Οι κεντρικοί δρόμοι έχουν ανοίξει, εκτός της Πατησίων στο ύψος του Πολυτεχνείου, ενώ σε λειτουργία έχουν δοθεί εκ νέου οι σταθμοί του Μετρό Πανεπιστήμιο και Σύνταγμα.

Το μεσημέρι ολοκληρώθηκε στην Αθήνα το μαθητικό και φοιτητικό συλλαλητήριο στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.


Μικροζημιές στον χώρο των Προπυλαίων

Μικροζημιές στον χώρο των Προπυλαίων


Κλείνουν οι σταθμοί του μετρό

Κλειστός θα είναι από τις 3.00 μ.μ. ο σταθμός του μετρό στο Πανεπιστήμιο, ενώ αντίστοιχα στις 5.00 μ.μ. θα κλείσει ο σταθμός στο Σύνταγμα, ύστερα από εντολή της αστυνομίας.

Αυτές τις ώρες θα βρίσκονται σε εξέλιξη συγκεντρώσεις και πορεία για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου.


Νωρίτερα, νεαροί και μαθητές πέταξαν αντικείμενα κατά των αστυνομικών στην Πανεπιστημίου και στους δρόμους γύρω από τα Προπύλαια, χωρίς τα επεισόδια να λάβουν έκταση.



Newsroom ΔΟΛ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου