ΕΛΛΑΔΑ

Ν.Τόσκας: Δεν θα γίνουν κρίσεις και προαγωγές με κομματικά κριτήρια

ν-τόσκας-δεν-θα-γίνουν-κρίσεις-και-προα-214291

Στις 24 Νοεμβρίου κατατέθηκε συνολική πρόταση σχετικά με τον εκσυγχρονισμό του συστήματος σχετικά με τις κρίσεις και τις προαγωγές όπως είπε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκος Τόσκας απαντώντας στη Βουλή σε Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του Ποταμιού κ.Ιάσονα Φωτήλα.

Και, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, υποσχέθηκε να μην υπάρξουν κομματικά κριτήρια όσον αφορά στις κρίσεις, προαγωγές, αλλά και αποστρατεύσεις.

Παρόλα αυτά από την πλευρά του ο κ.Φωτήλας εμφανίζεται επιφυλακτικός και διατυπώνει το ερώτημα εάν θα τηρήσει την υπόσχεσή του ο υπουργός για μη κομματικές αλλαγές στις προαγωγές και αποστρατεύσεις στην ΕΛΑΣ.

Η ερώτηση αφορούσε το ζήτημα της αντικατάστασης του επικεφαλής της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. και ο βουλευτής του Ποταμιού ανέφερε ότι δημιουργήθηκαν αρκετά ερωτηματικά αφού ο συγκεκριμένος αξιωματικός (Στ. Σταυρόπουλος) είχε μια ιδιαίτερα επιτυχημένη προϋπηρεσία και η μετακίνησή του δε συνοδεύτηκε από γενικότερες μετακινήσεις αξιωματικών της ΕΛΑΣ.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση ο κ. Τόσκας απάντησε ότι οι λόγοι αντικατάστασης του εν λόγω επικεφαλής αφορούσαν στην έλλειψη ποσοτικής αποτελεσματικότητας της υπηρεσίας του – κάτι που είχε αναφέρει και στην Επιτροπή Θεσμών & Διαφάνειας.

Κατά τη δευτερολογία του ο κ. Φωτήλας υπογράμμισε ότι αφενός στα πρακτικά της Επιτροπής όσα καταγράφονται είναι αφηρημένα και γενικά για ποσοτικά στοιχεία και αφετέρου πρώτη φορά άκουσε κάποιον να τοποθετείται αρνητικά απέναντι στον κ. Σταυρόπουλο.

Στη συνέχεια επεσήμανε ότι το Ποτάμι υποστηρίζει την ανάγκη αποκομματικοποίησης της ΕΛΑΣ και τον εκδημοκρατισμό της λειτουργίας της. Για το λόγο αυτό προτείνεται η άμεση αλλαγή του συστήματος κρίσεων και προαγωγών σε ένα σύστημα αξιοκρατικό με βάση και αντικειμενικά κριτήρια όπως σπουδές, γλώσσες, αξιολόγηση εμπειρίας.

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου