ΕΛΛΑΔΑ

Βερναρδάκης: Έρχονται μικρές αυξήσεις στο Δημόσιο

βερναρδάκης-έρχονται-μικρές-αυξήσει-249844

Mικρές αυξήσεις για ένα μεγάλο κομμάτι των δημοσίων υπαλλήλων, της τάξης των 30 έως 50 ευρώ, προανήγγειλε ο αναπληρωτής Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Χριστόφορος Βερναρδάκης, εν όψει της κατάθεσης στη βουλή του σχεδίου νόμου για νέο μισθολόγιο και βαθμολόγιο στο Δημόσιο.

Όπως ανέφερε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real Fm, η εικόνα που υπάρχει είναι ότι με το σενάριο που έχει επεξεργαστεί το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους δεν θα υπάρξουν μειώσεις στους κατώτατους μισθούς, ενώ για περίπου 314.000 υπαλλήλους θα υπάρξουν μικρές αυξήσεις από το 2016.

Εξήγησε δε ότι στόχος είναι να «ξεπαγώσουν» οι τριετίες από την 1η Ιανουαρίου, ενώ έκανε λόγο για αποσύνδεσή τους από τα μισθολογικά κλιμάκια.

Παράλληλα, διευκρίνισε ότι η αναδιανομή θα χρηματοδοτηθεί με την σταδιακή απομείωση ορισμένων μισθών μέχρι το 2021, μέχρι να «σβήσει» η προσωπική διαφορά που υπάρχει στους μισθούς, ενώ διευκρίνισε ότι αυτό δεν σημαίνει πως θα υπάρξουν μειώσεις.

Σχετικά με τις δαπάνες του Δημοσίου, σημείωσε ότι έχει γίνει σημαντική μείωση μισθών και περικοπές των δαπανών, ενώ τόνισε ότι το Δημόσιο αυτά τα πέντε χρόνια έχει χάσει 350.000 υπαλλήλους, με αποτέλεσμα, όπως είπε, όλες του οι δομές να είναι υποστελεχωμένες.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου