ΕΛΛΑΔΑ

70χρονος στον Άλιμο απείλησε γείτονά του με όπλο γιατί τάιζε τις αδέσποτες γάτες

70χρονος-στον-άλιμο-απείλησε-γείτονά-το-250391

Το μίσος ενός 70χρονου για τις γάτες τον έφτασε στο σημείο να βγάλει όπλο κατά του γείτονά του που συνήθιζε να τις ταΐζει στη γειτονιά.

Η σκηνή εκτυλίχθηκε σε μία ήσυχη γειτονιά του Αλίμου, στην οδό Αριστοτέλους, την περασμένη Κυριακή. Εκεί ένας ζωόφιλος που ζει στην περιοχή βγάζει κάθε μέρα πιατάκια με φαγητό στο πεζοδρόμιο για τα όμορφα τετράποδα.

Ο 70χρονος συνταξιούχος γείτονάς του, ωστόσο, ενοχλούνταν μέχρι που έφτασε στο σημείο να τον απειλήσει με όπλο. Το περιστατικό καταγγέλθηκε στην Αστυνομία και ο δράστης συνελήφθη. Όπως διαπιστώθηκε, είχε στην κατοχή του τέσσερα όπλα, καθώς ήταν συλλέκτης.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο συνταξιούχος εμπειρογνώμονας ναυτιλιακής εταιρείας πήγε έξω από το σπίτι του γείτονα προκειμένου να εκφράσει την έντονη ενόχλησή του, γιατί άφηνε πιατάκια με τροφή για τις αδέσποτες γάτες ρυπαίνοντας τον χώρο και μαζεύοντας πολλά αξιαγάπητα τετράποδα στην περιοχή.

Μετά την αρχική φραστική αντιπαράθεση των δύο ανδρών, ο 70χρονος έβγαλε περίστροφο και απείλησε τον ζωόφιλο, ο οποίος αντέδρασε, έριξε στο έδαφος τον ηλικιωμένο άνδρα και του απέσπασε το όπλο από το χέρι. Δεν πέρασαν δευτερόλεπτα και ο 70χρονος έβγαλε από την άλλη τσέπη πιστόλι, απειλώντας και πάλι τον γείτονα. Με την βοήθεια πολίτη που έτρεξε να βοηθήσει κατάφεραν και πάλι να τον αφοπλίσουν. Μπροστά στο περιστατικό ήταν και η 61χρονη σύζυγος του ηλικιωμένου «καουμπόι», η οποία μάζεψε τα όπλα και επιχείρησε να διαφύγει.

Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αλίμου, που ειδοποιήθηκαν, στην τσάντα της γυναίκας εντόπισαν ένα περίστροφο και τρία πιστόλια των 9ΜΜ, ενώ στο αυτοκίνητό της βρέθηκε ένα ακόμη πιστόλι με αβολίδωτα φυσίγγια στην γεμιστήρα του. Για ένα από τα πιστόλια είχε εκδοθεί άδεια οπλοφορίας από ιδιώτη, για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή από τον κάτοχό του, στο Αστυνομικό Τμήμα Πειραιά, στις 14 Φεβρουαρίου 1999. Για τα υπόλοιπα όπλα δεν είχαν εκδοθεί σχετικά άδειες κατοχής τους.

Οι συλληφθέντες με την ποινική δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους για τα κατά περίπτωση αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας, απειλής, εξύβρισης και αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος καθώς και για παράβαση του νόμου περί όπλων, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

huffingtonpost.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου