ΕΛΛΑΔΑ

Στην Αθήνα στις 13-14 Νοεμβρίου ο Τζον Κέρι

στην-αθήνα-στις-13-14-νοεμβρίου-ο-τζον-κέρι-251321

Διπλωματικό μαραθώνιο ξεκινά ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με βασικό στόχο την ενίσχυση της χώρας και τη μετάβαση στην αναπτυξιακή πορεία.

Στο πλαίσιο των επαφών που έχουν προγραμματιστεί, ο Αλ.Τσίπρας θα υποδεχθεί στο Μέγαρο Μαξίμου τον επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζον Κέρι.

Όπως αναφέρει το Έθνος, ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα στις 13 και 14 Νοεμβρίου. Εν συνεχεία θα αναχωρήσει για τη Λευκωσία και από εκεί θα μεταβεί στην Αττάλεια της Τουρκίας, όπου στις 15 και 16 του μηνός συγκαλείται Σύνοδος Κορυφής των «G20».

Κατά την συνάντησή του με τον έλληνα πρωθυπουργό, ο Τζον Κέρι αναμένεται να μεταφέρει την ισχυρή στήριξη των ΗΠΑ στον τομέα των επενδύσεων. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως η Παγκόσμια Τράπεζα προσανατολίζεται στη στήριξη των ιδιωτικών επενδύσεων στη χώρα μας, κάτι που σε αυτήν τη φάση εκτιμάται ότι θα συνδράμει την τιτάνια προσπάθεια ανάκαμψης των επιχειρήσεων και την προσέλκυση νέων.

Αμέσως μετά το τετ-α-τετ με τον Τζον Κέρι ο κ. Τσίπρας θα μεταβεί στην Άγκυρα (η ημερομηνία είναι ακόμη ανοιχτή), όπου θα έχει συνάντηση με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου. Βασικό θέμα συζήτησης αναμένεται να είναι το προσφυγικό.

Εντός Νοεμβρίου προγραμματίζεται και η επίσημη επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο Ισραήλ, όπου θα έχει επαφές με τον πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου, αλλά και με τον πρόεδρο Ρόιβεν Ρίβλιν, ενώ θα μεταβεί και στην Παλαιστίνη, όπου θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούτ Αμπάς.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου