Σε χαρτόκουτο έδωσαν νεκρό βρέφος στο Μαμάτσειο στη Θεσσαλονίκη

Τελευταία ενημέρωση: 2015-10-28, 03:45:14
Σε χαρτόκουτο έδωσαν νεκρό βρέφος στο Μαμάτσειο στη Θεσσαλονίκη

Στη δικαιοσύνη σκοπεύουν να προσφύγουν οι γονείς του άτυχου βρέφους, το οποίο γεννήθηκε την Παρασκευή νεκρό στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης. Το άτυχο ζευγάρι καταγγέλλει ότι το παιδί τους θα μπορούσε να είχε σωθεί, αλλά αυτό δε συνέβη λόγω ιατρικών παραλείψεων.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το kozanimedia.gr, οι συγγενείς του μωρού σημειώνουν πως η μητέρα του εισήχθη το βράδυ της περασμένης Πέμπτης στο Μαμάτσειο, εγκυμονούσα επί 9 μήνες και 2 ημέρες, έχοντας πυρετό και πόνους, αλλά οι γιατροί δεν προχώρησαν σε καισαρική, αν και το μωρό ζούσε κανονικά, όπως έδειξε και σχετική εξέταση που έγινε από ειδικευόμενο γιατρό.

Μόλις το πρωί της επόμενης ημέρας, Παρασκευή, (σύμφωνα πάντα με τους συγγενείς) ιατρός έδωσε εντολή για εξέταση με υπέρηχο της μητέρας και τότε διαπιστώθηκε πρόβλημα με το νεογνό, για να ακολουθήσει η χειρουργική επέμβαση, που το έφερε νεκρό στο φως.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως από το Μαμάτσειο Νοσοκομείο έδωσαν, το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής, το νεκρό βρέφος μέσα σε…χαρτόκουτο, σε συγγενή της οικογένειας, προκειμένου αυτός να το μεταφέρει στη Θεσσαλονίκη για νεκροψία-νεκροτομή, η οποία τελικά δεν έγινε, καθώς γεννήθηκε νεκρό. Μέχρι και σήμερα, η σορός του βρέφους βρίσκεται στο ψυγείο νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης, με την όλη διαδικασία να είναι ιδιαίτερα ψυχοφθόρα για την οικογένεια.

Σημειώνεται πως ο διοικητής του Μαμάτσειου, δήλωσε πως έχει παραγγελθεί ήδη ΕΔΕ, προκειμένου να εξακριβωθούν οι συνθήκες, κάτω από τις οποίες συνέβη το τραγικό συμβάν.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
4
+
6
=