ΕΛΛΑΔΑ

Ο Ρουβίκωνας κατέλαβε την ταράτσα των ΑΝΕΛ – ανήρτησαν δύο πανό

ο-ρουβίκωνας-κατέλαβε-την-ταράτσα-των-264012

Δέκα μέλη της αντιεξουσιαστικής ομάδας «Ρουβίκωνας» εισέβαλαν το απόγευμα της Δευτέρας στα γραφεία των Ανεξάρτητων Ελλήνων στην λεωφόρο Συγγρού, ανάρτησαν 2 πανό και πραγματοποιούν κατάληψη.

Σε σχετική ανακοίνωσή τους που αναρτήθηκε σε ιστοθέση του αντιεξουσιαστικού χώρου, η «Αναρχική Ομάδα Ρουβίκωνας» επιτίθεται στην κυβέρνηση για τα νέα μέτρα λιτότητας.

«Ζήσαμε έτσι το μνημόνιο 1, που επέβαλε η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, αυτοί που λέγανε “λεφτά υπάρχουν”, το μνημόνιο 2 της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, που έταζε τη σκληρή επαναδιαπραγμάτευση με τους τοκογλύφους και τώρα το μνημόνιο 3, που φέρνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ενώ έταζε ότι “θα σκίσει τα μνημόνια”», όπως αναφέρεται.

Μάλιστα, «δικαιολογούν» την επιλογή τους να κάνουν κατάληψη στο κτίριο γραφείων των ΑΝΕΛ, επιτιθέμενοι στον Πάνο Καμμένο: «Προεκλογικά ακούσαμε τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ να διαρρηγνύει τα ιμάτιά του, δηλώνοντας εμφατικά ότι δεν πρόκειται να συναινέσει σε καμία επιβολή νέων φόρων, ενώ μετεκλογικά έκανε στροφή 180 μοιρών».

Επίσης, αναφορά γίνεται στις συνθήκες κράτησης ή υπό όρους αποφυλάκισης εμπλεκόμενων και καταδικασμένων για υποθέσεις τρομοκρατίας, παράλληλα με την απαίτηση να καταργηθούν οι περιοριστικοί όροι στις Αθηνά Τσάκαλου και Εύη Στατήρη, να απελευθερωθεί η Μαρία Θεοφίλου, να αποφυλακιστεί ο Σάββας Ξηρός και να χορηγηθούν εκπαιδευτικές άδειες στο Νίκο Ρωμανό.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου