ΕΛΛΑΔΑ

Το δείπνο του Παυλόπουλου στον Φρανσουά Ολάντ

το-δείπνο-του-παυλόπουλου-στον-φρανσο-269367

Δείπνο παραθέτει αυτή την ώρα στο Προεδρικό μέγαρο ο Προκόπης Παυλόπουλος, στον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.

Ο κ. Παυλόπουλος καλωσόρισε τον Γάλλο πρόεδρο τον οποίο και ευχαρίστησε για τη στήριξη της Γαλλίας στην Ελλάδα.«Είναι μία συμβολή όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για ολόκληρη την ΕΕ, καθώς εξασφαλίστηκε η ενότητά της. Οι Ελληνες δεν μπορούν να φανταστούν την Ελλάδα εκτός ΕΕ. Αλλά και η Ευρώπη δεν είναι νοητή χωρίς την Ελλάδα» δήλωσε ακόμα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας και πρόσθεσε:
«Στις εκλογές, η πλειοψηφία του λαού αποφάσισε να παραμείνει στην ΕΕ, έστω και με θυσίες – θυσίες που οφείλονται και σε ένα μεγάλο μέρος σε λάθη και εμμονές ορισμένων δανειστών.
Η Ελλάδα θα τηρήσει τις δεσμεύσεις και τις υποχρεώσεις της. Αλλά πρέπει όλοι να αγωνιστούμε για να διαφιροποιηθεί η πολιτική που ακολουθήθηκε – η πολιτική λιτότητας δεν έφερε τα αποτελέσματα που είχε ανάγκη η Ελλάδα και η ευρωζώνη. Εμείς θα τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας αλλά και οι εταίροι μας πρέπει να κάνουν αλλαγές. Το χρέος δεν είναι βιώσιμο και χρειάζεται αναδιάρθρωση σύμφωνη με τους κανόνες του διεθνούς δικαίου και του ESM. Μέσα από την αλλαγή η Ευρώπη θα ξαναβρεί τις αρχές και τις αξίες της».
imerisia.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου