ΕΛΛΑΔΑ

Νέα τραγωδία, 3 παιδιά και 2 γυναίκες χάθηκαν στα νερά του Αιγαίου

νέα-τραγωδία-3-παιδιά-και-2-γυναίκες-χάθ-274740

Δεν έχει τέλος η τραγωδία των προσφύγων που διασχίζουν το Αιγαίο. Ένα οκτάχρονο παιδί βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του σε λέμβο στο Φαρμακονήσι. Σύμφωνα με τους γονείς του κατά τη διάρκεια του ταξιδιού από Τουρκία προς Φαρμακονήσι, το παιδί έπεσε στη θάλασσα και ανασύρθηκε νεκρό. Σε άλλο περιστατικό ανοικτά του Καστελόριζου ανασύρθηκαν νεκρές δύο γυναίκες, ένα βρέφος και ένα ακόμη παιδί.

Πιο συγκεκριμένα, το οκτάχρονο παιδί επέβαινε σε λέμβο με 110 πρόσφυγες που ταξίδευαν από Τουρκία προς το Φαρμακονήσι.

Στις 8:30 το πρωί της Κυριακής το στρατιωτικό φυλάκιο Φαρμακονησίου ενημέρωσε τις λιμενικές αρχές της Λέρου ότι αποβιβάστηκαν στο νησί 110 πρόσφυγες, μεταξύ των οποίων και ένα παιδί που δεν είχε τις αισθήσεις του.

Σύμφωνα με τους γονείς του άτυχου παιδιού, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους από την Τουρκία στο Φαρμακονήσι, το παιδί έπεσε στη θάλασσα και όταν ανασύρθηκε είχε χάσει τις αισθήσεις του.

Επιβατηγό πλοίο μεταφέρει όλους τους πρόσφυγες από το Φαρμακονήσι στη Λέρο. Το άτυχο παιδί και οι γονείς του θα μεταφερθούν στο νοσοκομείο προκειμένου να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου του.

Στις 9:30 το πρωί ένα ιστοπλοϊκό με αμερικανική σημαία διέσωσε 11 πρόσφυγες στα ανοιχτά του Καστελόριζου κοντά στα σύνορα με την Τουρκία. Νεκρό ανασύρθηκε ένα βρέφος, ένα ακόμη παιδί και δύο γυναίκες. Ένας ακόμη άνδρας αγνοείται.

Οι έρευνες συνεχίζονται, ενώ για το περιστατικό έχουν ενημερωθεί και οι τουρκικές αρχές.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου