ΕΛΛΑΔΑ

Κάθειρξη 9 ετών σε 41χρονο που ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου 50χρονο

κάθειρξη-9-ετών-σε-41χρονο-που-ξυλοκόπησ-289180

Σε κάθειρξη 9 ετών καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο (ΜΟΔ) Θεσσαλονίκης άνδρας, 41 ετών, που κρίθηκε ένοχος για το ξυλοδαρμό μέχρι θανάτου 50χρονου, ύστερα από μεταξύ τους επεισόδιο, τον περασμένο Νοέμβριο, σε εγκαταλελειμμένο σπίτι στην Ανάληψη Θεσσαλονίκης.

Οι δύο άνδρες διαπληκτίστηκαν, καθώς ο δράστης φαίνεται πως κατηγόρησε το θύμα ότι του έκλεψε μερικά ναρκωτικά χάπια. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 50χρονος δέχθηκε σοβαρά χτυπήματα στο πρόσωπο και στο σώμα, με συνέπεια να επέλθει ο θάνατός του. Το πτώμα του 50χρονου βρέθηκε μία μέρα αργότερα και αρχικά θεωρήθηκε ότι επρόκειτο για αιφνίδιο θάνατο. Από τη νεκροτομή όμως που διενήργησε ο ιατροδικαστής διαπιστώθηκε ότι ο θάνατος προέκυψε από ξυλοδαρμό.

Στο περιστατικό παρέστη επίσης μία 37χρονη, η οποία κατηγορήθηκε για την ίδια υπόθεση, αλλά αθωώθηκε από το δικαστήριο.

Ο δράστης στην απολογία του επικαλέστηκε τη χρόνια τοξικομανία του, τονίζοντας ότι δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει το θύμα. Οι ισχυρισμοί του έγιναν δεκτοί από το ΜΟΔ, που -κατά μετατροπή του κατηγορητηρίου- τον έκρινε ένοχο για θανατηφόρα σκοπούμενη σωματική βλάβη από ανθρωποκτονία με πρόθεση, ενώ του αναγνώρισε μειωμένο καταλογισμό λόγω της τοξικομανίας.

Μετά την ετυμηγορία του δικαστηρίου ο καταδικασθείς επέστρεψε στις φυλακές.

imerisia.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου