ΕΛΛΑΔΑ

Ανάληψη ευθύνης για τον εμπρησμό του γραφείου του Χ. Αθανασίου

ανάληψη-ευθύνης-για-τον-εμπρησμό-του-γ-289230

Η οργάνωση «Εξεγερσιακοί Ακρίτες» ανέλαβε με προκήρυξη της που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα την ευθύνη για την εμπρηστική επίθεση πριν από λίγες ημέρες στο πολιτικό γραφείο του βουλευτή και πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου στη Μυτιλήνη.

Στην προκήρυξη κατηγορούν για διάφορα θέματα τον πρώτην υπουργό και σημειώνουν μεταξύ άλλων ότι η ενέργεια τους ήταν πράξη αλληλεγγύης στην Εύη Στατήρη που ζητούσε την αποφυλάκιση της.
Όπως λένε: «Η επίθεσή μας ήταν μια πράξη αλληλεγγύης, οργής και μνήμης. Ήταν ένα σινιάλο αλληλεγγύης στην Εύη που εκείνες τις μέρες, με όπλο το σώμα της, διεκδικούσε την ελευθερία της ενάντια στην ποινικοποίηση των συγγενικών-φιλικών σχέσεων των πολιτικών κρατουμένων. Η Εύη στάθηκε όρθια απέναντι στο φόβο της σκιάς της Εξουσίας που θέλησε με την προφυλάκισή της να εκδικηθεί το σύντροφό της Γεράσιμο Τσάκαλο και να τιμωρήσει την ίδια που τόσα χρόνια στέκεται δίπλα του. Η νικηφόρα απεργία πείνας και η απελευθέρωσή της απέδειξε ότι αν επιλέξεις να αντικρύσεις το φόβο κατάματα, ο φόβος θα φοβηθεί και θα υποχωρήσει…»
Στα δυο υστερόγραφα της προκήρυξης αναφέρουν ότι «οι φήμες ότι κινδύνεψαν ανθρώπινες ζωές είναι απόλυτα ψευδείς, καθώς το μόνο διαμέρισμα που κατοικείται βρίσκεται στον 5ο όροφο και έχει άμεση πρόσβαση σε γειτονική ταράτσα» και καταγγέλλουν την παρουσία των ΜΑΤ στο νησί.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου