ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Οκτώ συλλήψεις οπαδών της Ντόρτμουντ – Δύο κρατούνται

οκτώ-συλλήψεις-οπαδών-της-ντόρτμουντ-296846

Στη σύλληψη οκτώ οπαδών της Μπορούσια Ντόρτμουντ προχώρησε η Αστυνομία, πριν και κατά τη διάρκεια του αγώνα της γερμανικής ομάδας με τον ΠΑΟΚ που έγινε στο γήπεδο της Τούμπας για τη φάση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ.

Πρόκειται για Γερμανούς υπηκόους, από τους οποίους οι έξι αφέθηκαν ελεύθεροι με εντολή εισαγγελέα, ενώ οι υπόλοιποι δύο κρατούνται και αναμένεται να μεταχθούν εντός της ημέρας στην εισαγγελία πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι έξι που αφέθηκαν ελεύθεροι, ηλικίας 25 έως 27 ετών, συνελήφθησαν κατά την προσέλευση τους στο γήπεδο, καθώς σε έλεγχο που τους έγινε διαπιστώθηκε ότι έφεραν μαζί τους πυρσούς και βεγγαλικά.

Μετήχθησαν αρχικά στο Αστυνομικό Μέγαρο, όπου σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τους, ενώ, ο εισαγγελέας έδωσε προφορική εντολή να αφεθούν ελεύθεροι.

Οι υπόλοιποι δύο που κρατούνται συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια του αγώνα, όταν ξέσπασαν επεισόδια στη θύρα 8 της Τούμπας, απ’ όπου παρακολούθησαν την αναμέτρηση οι οπαδοί της φιλοξενούμενης ομάδας.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, αμφότεροι είναι 22 ετών και ένας εξ αυτών φέρεται ότι πέταξε πυρσό κι ο άλλος ότι επιτέθηκε σε αστυνομικό.
Κατηγορούνται για παράβαση του νόμου περί Αθλητισμού και αντίσταση, ενώ κατά περίπτωση για φθορές – σωματική βλάβη.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου