ΕΛΛΑΔΑ

Δουλέμποροι κατηγορούσαν μετανάστες για φόνο

δουλέμποροι-κατηγορούσαν-μετανάστες-300442

Δουλέμποροι απέδιδαν δολοφονία συνεργού τους σε «εξέγερση» μεταναστών-πελατών τους ενώ στην πραγματικότητα εκείνοι ήταν οι δολοφόνοι με κίνητρο μία «κακή μοιρασιά» στα έσοδά τους.

Εντυπωσιακά είναι τα στοιχεία, για τον τρόπο δράσης των κυκλωμάτων διακίνησης λαθρομεταναστών που συγκέντρωσε έρευνα του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής σχετικά με ανθρωποκτονία 32χρονου αλλοδαπού από το Ιράκ, η οποία διαπράχθηκε στις 16 Ιανουαρίου 2014 σε διαμέρισμα στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα. Ο 32χρονος που είχε βρεθεί λίγα εικοσιτετράωρα μετά την εξαφάνιση ήταν δεμένος και φιμωμένος και είχε ίχνη χτυπημάτων στο σώμα του. Όπως προέκυψε από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ., δράστες είναι τρεις υπήκοοι Ιράκ, ηλικίας 23, 34 και 46 ετών, ένας 31χρονος υπήκοος Γεωργίας και οκτώ τουλάχιστον αλλοδαποί αφγανικής καταγωγής.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 46χρονος δράστης από κοινού με τον 34χρονο συνεργάζονταν και διακινούσαν παράνομα μετανάστες από την Τουρκία προς την Ελλάδα. Στη συνέχεια, τους οδηγούσαν στο διαμέρισμα του Αγίου Παντελεήμονα όπου τους κατακρατούσαν μέχρι να τους καταβάλουν το προσυμφωνημένο χρηματικό ποσό για τη μεταφορά τους. Στο κύκλωμα φέρεται να συμμετείχε και ο 32χρονος, θύμα της εγκληματικής ενέργειας, που θεωρείται ότι παρακράτησε τμήμα του μεριδίου τους από τη διακίνηση των προσφύγων.

Ακόμη, από την περαιτέρω έρευνα διαπιστώθηκε ότι ο 34χρονος, ο οποίος είναι ήδη κρατούμενος γιατί συνελήφθη μετά τον φόνο για υποθέσεις παράνομης διακίνησης μεταναστών, είχε ενοικιάσει με πλαστά στοιχεία το διαμέρισμα του Αγίου Παντελεήμονα, ενώ ο 46χρονος διέφυγε στην Τουρκία μετά την αποκάλυψη της ανθρωποκτονίας.

Ο 34χρονος μέσα από τη φυλακή θέλησε να παραπλανήσει τις αρχές σε σχέση με τους δράστες και τα κίνητρα του φόνου μιλώντας για «δολοφονική πράξη από αγανακτισμένους πρόσφυγες». Όμως περιέπεσε σε αντιφάσεις. Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι οι λαθροδιακινητές δράστες του φόνου είχαν προσφερθεί να βοηθήσουν τη σύζυγο του δολοφονηθέντος να βρει -υποτίθεται την περίοδο της εξαφάνισης- τα «ίχνη» του.

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου