ΕΛΛΑΔΑ

Μεϊμαράκης για Τσίπρα στις ΗΠΑ: Λιγότερη αλαζονεία και ένα μεταφραστή

μεϊμαράκης-για-τσίπρα-στις-ηπα-λιγότε-301209

Νέα επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, με αφορμή τις επαφές του στη Νέα Υόρκη, ιδίως στη συνομιλία του με τον Μπιλ Κλίντον

«Όταν προσέρχεσαι να λάβεις μέρος σε διάλογο με τόσο μεγάλο ακροατήριο και εκπροσωπείς τη χώρα σου, οφείλεις να πας άρτια προετοιμασμένος. Και δεν είναι κακό να έχεις και έναν μεταφραστή για να κερδίζεις και χρόνο, καθότι η μετάφραση σου δίνει αυτή τη δυνατότητα και πάρα πολλοί ξένοι ηγέτες το χρησιμοποιούν.

Δυστυχώς, πολλές φορές, η σιγουριά που αισθάνεται κανείς μέχρι και επίπεδο αλαζονείας, δεν σε αφήνει να δεις τις αδυναμίες σου. Και, αντί να εκπέμψεις τη σιγουριά, εκπέμπεις αμηχανία. Εκπέμπεις ένα ύφος, που δείχνει ότι αυτά που λες δεν τα πιστεύεις και πολύ περισσότερο δεν τιμάς και τη χώρα που εκπροσωπείς.

Φαίνεται ότι έτσι πήγαινε και στις διαπραγματεύσεις που κρατούσαν πολλές ώρες, απροετοίμαστος. Εγώ πιστεύω ότι έχει περιθώρια βελτίωσης και μπορεί, αν φύγει από την αλαζονική στάση που έχει, να τα καταφέρει. Πάντως, η χώρα δεν μπορεί να εκπροσωπείται έτσι.»

Άμεση ήταν η απάντηση του Μαξίμου: «Η επιτυχία του ταξιδιού του πρωθυπουργού στην Νέα Υόρκη, έχει φέρει σε προφανή αμηχανία τη Νέα Δημοκρατία. Είναι ωστόσο τουλάχιστον προκλητικό, να κατηγορεί ο προσωρινός αρχηγός της ΝΔ τον Αλέξη Τσίπρα ότι πήγαινε απροετοίμαστος στις διαπραγματεύσεις, όταν το κόμμα του ως κυβέρνηση ήταν διατεθειμένο να υποχωρήσει σε οποιαδήποτε απαίτηση των δανειστών.

Συνιστούμε στον κ. Μεϊμαράκη να αφήσει τις γραφικές ασκήσεις ειρωνικού ύφους και να μελετήσει καλύτερα τα αποτελέσματα των πρόσφατων εκλογών, ώστε να βγάλει -αν είναι σε θέση- τα αναγκαία πολιτικά συμπεράσματα.»

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου