ΕΛΛΑΔΑ

Καταγραφή ζημιών στην Κεφαλονιά μετά τη σφοδρή νεροποντή

καταγραφή-ζημιών-στην-κεφαλονιά-μετά-306451

Τις πληγές τους μετρούν σήμερα Κεφαλονιά και Ιθάκη μετά τη νεροποντή που έπληξε τα νησιά του Ιονίου την Παρασκευή. Η βροχή δεν σταμάτησε όλο το βράδυ, όμως δεν είχε τη χθεσινή ένταση, η οποία προκάλεσε μεγάλες καταστροφές στο οδικό δίκτυο, σε σπίτια και καταστήματα.

Το πρωί του Σαββάτου ο δήμαρχος Κεφαλονιάς, Αλέξανδρος Παρίσης, περιέγραψε στον Σκάι την κατάσταση και σημείωσε ότι από σήμερα ξεκινά η καταγραφή των ζημιών. Όπως είπε, η Πρόνοια έχει αναλάβει το οικιστικό κομμάτι και η Αντιπεριφέρεια το κομμάτι των καταστημάτων και επιχειρήσεων.

Ο ίδιος επιβεβαίωσε ότι έχει ζητήσει να κηρυχθεί το νησί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, γεγονός που θα επιταχύνει την παροχή οικονομικής βοήθειας για την αποκατάσταση των ζημιών, ωστόσο μέχρι τώρα δεν είχε ενημέρωση αν έγινε δεκτό το αίτημα από το υπουργείο Εσωτερικών.

Σύμφωνα με όσα είπε, τα σημαντικότερα προβλήματα παρουσιάζονται στους δρόμους, που καλύφθηκαν «από 50 πόντους νερού», κάποιοι είναι απροσπέλαστοι λόγω κατολισθήσεων και πτώσης τοίχων.

«Άρχισε να βρέχει από τις 12:30 και ειδικά από τις 14:00 ώς τις 18:00 έριξε συνολικά 380 τόνους νερού ανά στρέμμα» είπε ο κ. Παρίσης.

Επιπλέον για τέσσερις ώρες την Παρασκευή υπήρξε γενικευμένο black out.

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος, προς το παρόν δεν έχει επικοινωνήσει μαζί του εκπρόσωπος της κυβέρνησης ή ειδικότερα του υπουργείου Εσωτερικών.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου