ΕΛΛΑΔΑ

Πετάει για τις ΗΠΑ ο Τσίπρας – ποιους θα συναντήσει

πετάει-για-τις-ηπα-ο-τσίπρας-ποιους-θ-307011

Το επίσημο πρόγραμμα του ταξιδιού του Αλέξη Τσίπρα στη Νέα Υόρκη ανακοίνωσε το γραφείο Τύπου του Ελληνα πρωθυπουργού, λίγες ώρες πριν την αναχώρησή του για την άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Ο κ.Τσίπρας αναχωρεί το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου για τη Νέα Υόρκη και θα επιστρέψει την επόμενη Παρασκευή 2 Οκτωβρίου, σε ένα ταξίδι με κύριο σκοπό την συμμετοχή στις εργασίες της 70ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Στο πλαίσιο μάλιστα της δεξίωσης προς τους ξένους ηγέτες θα έχει σύμφωνα με πληροφορίες τετ α τετ με τον πρόεδρο Ομπάμα.

Ο κ.Τσίπρας θα έχει διμερείς και πολυμερείς συναντήσεις με αρχηγούς κρατών και Κυβερνήσεων, αξιωματούχους διεθνών οργανισμών καθώς και δημόσιες παρεμβάσεις και ομιλίες.

Μεταξύ άλλων, θα συναντηθεί με τους Προέδρους της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη, της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ ελ Σίσι, της Βραζιλίας Ντίλμα Ρούσεφ, του Ισημερινού Ραφαέλ Κορέα, της Παλαιστίνης Μαχμούτ Αμπάς, και τον Πρωθυπουργό της Τουρκίας Αχμέντ Νταβούτογλου. Επίσης, θα πραγματοποιήσει συναντήσεις με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι, καθώς και με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι Μουν.

Ο κ.Τσίπρας κατά σειρά θα συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής για την «Αναπτυξιακή Ατζέντα μετά το 2015» την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου, στη Συνάντηση Υψηλού Επιπέδου για τη Μετανάστευση, με θέμα «Strengthening cooperation on migration and refugee movements under the new development» την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου και θα μιλήσει στην Ολομέλεια της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών την Πέμπτη 1 Οκτωβρίου.

Παράλληλα, ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Δημήτριο, τον Δήμαρχο Νέας Υόρκης, κ. B. De Blasio, και με εκπροσώπους ομογενειακών οργανώσεων, ενώ θα συμμετάσχει σε πάνελ, το οποίο διοργανώνεται από το Clinton Global Initiative, με τον πρώην Πρόεδρο των ΗΠΑ, κ. Bill Clinton.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου