ΕΛΛΑΔΑ

Η λίστα Λαγκάρντ «πρωταγωνιστής» στην παραλαβή – παράδοση στο υπουργείο Δικαιοσύνης

η-λίστα-λαγκάρντ-πρωταγωνιστής-στη-311914

Με σημαία την καταπολέμηση της Διαφθοράς, τη λίστα Λαγκάρντ, αλλά και αιχμές για ενεργοποίηση «ύστερα από πέντε χρόνια απουσίας της Δικαιοσύνης», έγινε η παράδοση – παραλαβή στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

Η τελετή εξελίχθηκε βεβαίως σε εσωτερική υπόθεση καθώς δεν υπήρχαν σημαντικές αλλαγές: ο κ. Νίκος Παρασκευόπουλος επέστρεψε στα παλιά του – υπουργικά – λημέρια, ενώ ο κ. Δημήτρης Παπαγγελόπουλος αναβαθμίστηκε από τη θέση του υφυπουργού σε αυτήν του αναπληρωτή υπουργού αρμόδιου για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς.

Αμφότεροι αναφέρθηκαν στην επίσκεψη των Ελλήνων εισαγγελέων στο Παρίσι προκειμένου να πάρουν κατάθεση από τον Ερβέ Φαλτσιανί για τη λίστα Λαγκάρντ, ενώ ο αναπληρωτής υπουργός έδωσε συγχαρητήρια στους Έλληνες εισαγγελείς, χωρίς να διστάσει να μιλήσει για κινήσεις «ύστερα από πέντε χρόνια απουσίας της Δικαιοσύνης».

Ο ίδιος έθεσε ως στόχο την ανεξάρτητη Δικαιοσύνη, με ανθρώπινο πρόσωπο, «διακαή στόχο όλων των δικαστών και εισαγγελέων».

Ο κ. Παρασκευόπουλος εξήρε το έργο του κ. Παπαγγελόπουλου ως εισαγγελέα αλλά και υπηρεσιακού υπουργού (σε βαθμό που ο κ. Παπαγγελόπουλος τον χαρακτήρισε υπερβολικό), λέγοντας ότι έχει δώσει σημαντικά δείγματα γραφής στον τομέα της Διαφθοράς. «Η δικαιοσύνη του χρωστά πολλά», είπε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στη χαρά, αλλά και την ευθύνη που συνοδεύει την ανάληψη των υπουργικών καθηκόντων, ενώ τόνισε ως προτεραιότητες και «μεγάλα στοιχήματα» την ποιότητα και την επιτάχυνση της Δικαιοσύνης.

«Δεν είχαμε πολλές δυνατότητες για δημιουργικό έργο λόγω της οικονομικής δυσπραγίας και της δυσκολίας του χρόνου ενόψει διαπραγμάτευσης», είπε.

Ο ίδιος προανήγγειλε τη δημιουργία νέων δομών ως προς τις φυλακές και το σωφρονιστικό σύστημα, ενώ τόνισε ιδιαίτερα τη σημασία της επανένταξης των κρατουμένων στην κοινωνία.

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου