ΕΛΛΑΔΑ

Τατσόπουλος: Ντράπηκα για την υπουργοποίηση του Δημήτρη Καμμένου

τατσόπουλος-ντράπηκα-για-την-υπουργο-312495

Την αντίδρασή του για την υπουργοποίηση του Δημήτρη Καμμένου εξέφρασε ο Πέτρος Τατσόπουλος με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

«Πριν από λίγη ώρα είδα στο Κανάλι της Βουλής ένα συνταρακτικό ντοκιμαντέρ για το Γκέτο της Βαρσοβίας. Και αμέσως μετά είδα ότι ο κύριος αυτός μόλις υπουργοποιήθηκε στη νέα μας αριστερο-ακροδεξιά κυβέρνηση. Και ντράπηκα. Κι ένιωσα την ανάγκη να ζητήσω συγγνώμη από τους νεκρούς του Γκέτο. Έστω και με 73 χρόνια καθυστέρηση. Αναδρομικά. Για όσους μικρόνοες κάνουν καριέρα στη δική μου πατρίδα φτύνοντας πάνω στους δικούς τους τάφους» σχολίασε ο κ. Τατσόπουλος.

Η ανάρτηση του κ. Τατσόπουλου συνοδευόταν από ένα tweet που είχε κάνει ο Δημήτρης Καμμένος στις 11 Σεπτεμβρίου 2013 με αφορμή την κατάρρευση των Δίδυμων Πύργων: «9/11. Και μην ξεχνάτε. Από τις 2.500 εβραίων που εργαζοταν στους Δίδυμους Πύργους, εκείνη την ημέρα δεν πήγε κανένας τους για να εργαστεί».

Τον περασμένο Ιούνιο ο τότε βουλευτής των ΑΝΕΛ. Δ.Καμμένος, είχε αναρτήσει στο Facebook, μια φωτογραφία από την είσοδο του Άουσβιτς, στην οποία αντικατέστησε την επιγραφή «Arbeit Macht Frei» με το σύνθημα «Μένουμε Ευρώπη».

Μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από αυτή του την ανάρτηση ο κ. Καμμένος έσπευσε να δηλώσει με ανακοίνωσή του: «Η χρήση της φωτογραφίας του Άουσβιτς με αντικατάσταση της επιγραφής ’arbeit macht frei’ από τη φράση ’Μένουμε Ευρώπη’ υποδηλώνει αποκλειστικά και μόνο το οικονομικό και κοινωνικό ’ολοκαύτωμα’ που ζει ο ελληνικός λαός στο πλαίσιο υλοποίησης των μνημονίων από το 2010 μέχρι σήμερα. Ουδόλως η ανάρτηση αυτή σχετίζεται με οιαδήποτε απόπειρα ευτελισμού του Ολοκαυτώματος των Εβραίων, όπως πολύ εύκολα μπορεί να διαπιστώσει ο οποιοσδήποτε αναγνώστης.»

Ο Δημήτρης Καμμένος τοποθετήθηκε στην θέση του υφυπουργού στο Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου