ΕΛΛΑΔΑ

Στο Ταε Κβον Ντο και τον Ελαιώνα οι πρόσφυγες

στο-ταε-κβον-ντο-και-τον-ελαιώνα-οι-πρόσ-314987

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στον ΗΣΑΠ, που είχε διακοπεί για λόγους ασφαλείας, όταν δεκάδες πρόσφυγες βρήκαν καταφύγιο στον σταθμό Βικτώρια, λόγω της νεροποντής. Οι πρόσφυγες έχουν μεταφερθεί με λεωφορεία στο κλειστό γήπεδο του Τάε Κβον Ντο στο Φάληρο, καθώς και στο ανοιχτό κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στον Ελαιώνα.

Στον σταθμό βρήκαν προσωρινό κατάλυμα για να προστατευθούν από τη βροχή οι πρόσφυγες που τις προηγούμενες ημέρες βρίσκονταν επί της πλατείας Βικτωρίας.

Γυναίκες με μικρά παιδιά και βρέφη κατά τη διάρκεια της νεροποντής της Δευτέρας κατέβηκαν στο σταθμό καθώς δεν μπορούσαν να προφυλαχτούν από τη βροχή.

Λόγω του συνωστισμού και του υψηλού κίνδυνου να σημειωθεί κάποιο ατύχημα η διοίκηση του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου αποφάσισε να σταματήσει η διέλευση συρμών από το σταθμό στην πλατεία Βικτωρίας.

Αργά το βράδυ της Δευτέρας, οι πρόσφυγες μεταφέρθηκαν με λεωφορεία από το σταθμό Βικτώρια στο κλειστό γήπεδο του Τάε Κβον Ντο στο Φάληρο.

Το γήπεδο φυλάσσεται από την αστυνομία, ενώ οι πρόσφυγες είναι ελεύθεροι να φύγουν όποια στιγμή θελήσουν. Πάντως, η πρόγνωση του καιρού αναφέρει ότι και σήμερα θα σημειωθούν βροχοπτώσεις στο κέντρο της Αθήνας.

Νωρίτερα, το απόγευμα της Δευτέρας, δεκάδες άλλοι πρόσφυγες μετακινήθηκαν από την πλατεία Βικτωρίας στο ανοιχτό κέντρο φιλοξενίας στον Ελαιώνα.

Η απόσταση από το μετρό του Ελαιώνα έως το κέντρο φιλοξενίας είναι μόλις 12 λεπτά με τα πόδια, ωστόσο -όπως σημειώνει η εφημερίδα Τα Νέα- για τους δεκάδες μετανάστες από το Αφγανιστάν έμοιαζε ατελείωτη.

Οικογένειες με παιδιά, με μωρά στην αγκαλιά και τα σακ βουαγιάζ στον ώμο, αναγκάστηκαν να περπατήσουν με δυσκολία στον λασπωμένο χωματόδρομο έως την πύλη του κέντρου φιλοξενίας. Εκεί αναγκάστηκαν να περιμένουν επί ώρες έως ότου διαπιστωθεί εάν υπάρχει κάποια κενή θέση για να γίνουν δεκτοί.

Από το πρωί της Δευτέρας, το κέντρο δέχθηκε γύρω στους 70 πρόσφυγες, κυρίως οικογένειες, όπως δήλωσε στην εφημερίδα η υπεύθυνη του κέντρου Ανθή Καραγγελή.

Κάποιοι από εκείνους που δεν κατάφεραν να φιλοξενηθούν στο κέντρο, βρήκαν καταφύγιο κάτω από τσίγκινα υπόστεγα ακριβώς δίπλα, στο χώρο όπου γίνεται το παζάρι των ρακοσυλλεκτών, υπό άθλιες συνθήκες.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου