ΕΛΛΑΔΑ

Βίντεο-ντοκουμέντα από τη δραματική διάσωση των προσφύγων στο Φαρμακονήσι

βίντεο-ντοκουμέντα-από-τη-δραματική-δ-323449

Στη δημοσιότητα έδωσε σήμερα Τετάρτη το Λιμενικό Σώμα δύο βίντεο-ντοκουμέντα από τις επιχειρήσεις διάσωσης πριν από λίγες ημέρες, όταν ένα ξύλινο πλοιάριο βυθίστηκε ανοικτά του Φαρμακονησίου με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 34 πρόσφυγες (μεταξύ των οποίων 15 παιδιά) και να διασωθούν άλλοι 68.

Στη σχετική ανακοίνωση, το Αρχηγείο του Λιμενικού και της Ακτοφυλακής, σημειώνει ότι «και στην συγκεκριμένη περίπτωση, όπως και σε πολλά άλλα περιστατικά, χρησιμοποιήθηκε απολύτως ανασφαλές σκάφος με επιβαίνοντες μεγάλο αριθμό ατόμων, στα συντρίμμια του οποίου βρέθηκαν εγκλωβισμένοι οι παραπάνω άτυχοι μετανάστες, μεταξύ των οποίων δεκαπέντε ανήλικα παιδιά και βρέφη. Το Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. πάντοτε αλλά ειδικότερα φέτος όπου καταγράφεται μια άνευ προηγουμένου αύξηση μικτών μεταναστευτικών ροών, έχει αναπτύξει κατά μήκος των ανατολικών θαλασσίων συνόρων, συνεπικουρούμενο από δυνάμεις του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού και του FRONTEX, μια τεράστια επιχείρηση που αποσκοπεί, αφενός στη φύλαξη των θαλασσίων συνόρων και αφετέρου, στην προστασία κάθε ανθρώπινης ζωής που βρίσκεται σε κίνδυνο στη θάλασσα».

Παράλληλα τονίζεται ότι «από την αρχή του έτους μέχρι και σήμερα, τα στελέχη του Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ. έχουν διασώσει από τη θάλασσα συνολικά 61.457 ανθρώπινες ψυχές. Εξηνταοκτώ από αυτές διασώθηκαν, κατά τη διάρκεια της νύχτας και κάτω από δυσμενέστατες καιρικές συνθήκες, στο περιστατικό του Φαρμακονησίου».

tvxs.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου