ΕΛΛΑΔΑ

CNBC: Ποιος θα «αρπάξει» την εξουσία στην Ελλάδα

cnbc-ποιος-θα-αρπάξει-την-εξουσία-στην-ε-324705

Στα οικονομικά προγράμματα του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας και στις θέσεις που έχουν εκφράσει ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλης Μεϊμαράκης εστιάζει δημοσίευμα του αμερικανικού δικτύου CNBC.

Το δημοσίευμα με τίτλο «Ποιος θα αρπάξει την εξουσία στην Ελλάδα: Θα υπερισχύσει ο Τσίπρας;» αναφέρεται στη δημοκοπική συμπόρευση των δύο κομμάτων και στις προγραμματικές τους θέσεις, υπογραμμίζοντας και όσα ειπώθηκαν στο debate.

Το δημοσίευμα αναφέρει πως τόσο ο Αλέξης Τσίπρας όσο και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης έχουν υπογραμμίσει πως θα τιμήσουν τις δεσμεύσεις του προγράμματος διάσωσης της χώρας και πως και οι δύο ξορκίζουν το «Grexit».

Ωστόσο, για το θέμα των συνεργασιών σημειώνει πως ο Αλέξης Τσίπρας αποκλείει το ενδεχόμενο συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατία, σε αντίθεση, με τον κ. Μεϊμαράκη ο οποίος επιθυμεί μια συμμαχία με τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς αυτή θα συμβάλει στην σταθερότητα της κυβέρνησης.

Για την ΝΔ το δημοσίευμα σημειώνει πως επιδιώκει τη μακροπρόθεσμη διαχειρισιμότητα του δημόσιου χρέους, τη σταδιακή μείωση φόρων επί των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων, τη διασφάλιση της δημοσιονομικής εξυγίανσης, την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών και την προσέλκυση ξένων επενδύσεων.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει πως έχει δεσμευθεί ότι θα συνεχίσει τον πόλεμο κατά της διαφθοράς, τη μείωση της γραφειοκρατίας,πως θα προχωρήσει σε φορολογική μεταρρύθμιση, πως θα ολοκληρώσει την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών και πως υπόσχεται να συμβάλει στην τόνωση των μικρών και μεσαίου μεγέθους επιχειρήσεων.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου