ΕΛΛΑΔΑ

Αυτές τις κατηγορίες αντιμετωπίζουν οι 4 του Ρουβίκωνα για την επίθεση στο ΤΑΙΠΕΔ

αυτές-τις-κατηγορίες-αντιμετωπίζουν-325604

Ποινική δίωξη για σειρά πλημμεληματικών πράξεων άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος των τεσσάρων συλληφθέντων ως μελών της ομάδας «Ρουβίκωνας» που ανέλαβε την ευθύνη για την εισβολή χθες στα γραφεία του ΤΑΙΠΕΔ και την πρόκληση ζημιών υλικοτεχνικής υποδομής και εγκαταστάσεων.

Εναντίον των τεσσάρων απαγγέλθηκαν κατηγορίες για τα αδικήματα της διατάραξη κοινής ειρήνης, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και άρνηση δακτυλοσκόπησης.

Οι κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν να δικαστούν από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο.
Τα τέσσερα άτομα ταυτοποιήθηκαν και συνελήφθησαν από την αστυνομία, η οποία φέρεται γνωρίζει την ταυτότητα και των υπολοίπων δραστών που συμμετείχαν στην επίθεση.

Η χθεσινή δράση τους χαρακτηρίζεται από τους αστυνομικούς ως «αναβαθμισμένη», καθώς ήταν η πρώτη φορά που τα μέλη της συγκεκριμένης ομάδας πραγματοποίησαν εκτεταμένες καταστροφές.

Μάλιστα, ένας από αυτούς εκτελούσε και χρέη… κάμεραμαν, καταγράφοντας σε βίντεο την εισβολή, την οποία πόσταραν στο Ιndymedia εν είδει διαφημιστικού σποτ για τη δράση τους.

Στο βίντεο δεν φαίνονται πρόσωπα, αφού όλοι παρουσιάζονται από τη μέση και κάτω. «Πιστεύουμε ότι γνωρίζουμε ποιοι είναι οι δράστες, αλλά δύσκολα μπορούμε να τους “δέσουμε”», είπαν αστυνομικοί.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου