ΕΛΛΑΔΑ

Αθήνα: Σεξουαλική παρενόχληση 12χρονης ~ Την έβαλαν να πιει αλκοόλ μέχρι λιποθυμίας

αθήνα-σεξουαλική-παρενόχληση-12χρονης-327662

Μία απίστευτη υπόθεση πορνογραφίας ανηλίκων, κατ’ εξακολούθηση, μέσω διαδικτύου εξιχνιάστηκε από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενώ από καθαρή τύχη δεν είχε σοβαρότερες συνέπειες σε βάρος μίας 12χρονης! Από την Αστυνομία σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος τριών ατόμων, δύο Ελλήνων, 29 και 24 ετών και ενός 21χρονου Αλβανού.

Ειδικότερα, η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε μετά από αξιολόγηση στοιχείων και πληροφοριών, σχετικά με υπόθεση 12χρονης, που είχε μεταφερθεί σε παιδιατρική κλινική, σε κατάσταση μέθης και όπως προέκυψε, συνομιλούσε μέσω διαδικτύου με τρία άτομα.

Οι νεαροί άντρες, κατά τη διάρκεια των συνομιλιών τους με την ανήλικη, της είχαν ζητήσει να τους αποστείλει γυμνές και προκλητικές φωτογραφίες της, ενώ ένας εξ αυτών της είχε αποστείλει και αυτός αντίστοιχες φωτογραφίες. Επίσης, υπήρχαν προτροπές και από τους τρεις προκειμένου, ο καθένας ξεχωριστά, να συνευρεθεί μαζί της …ερωτικά!

Αυτά έγιναν όλα γνωστά, όταν πλέον το κοριτσάκι εξήγησε στους γονείς της τους λόγους που ήπιε αλκοόλ μέχρι λιποθυμίας, αφού όπως τους είπε οι νεαροί την προέτρεψαν να το κάνει αυτό για να χαλαρώσει… κατά τη διάρκεια των διαδικτυακών τους επαφών. Όλα αυτά τέθηκαν υπ’ όψιν της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και εκδόθηκε σχετική Διάταξη και Βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών, για άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.

Από την ενδελεχή ψηφιακή και διαδικτυακή έρευνα των εξειδικευμένων Αξιωματικών της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, βρέθηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη των δραστών, ενώ ύστερα από αλληλογραφία που πραγματοποιήθηκε με εταιρίες παροχής διαδικτύου, ταυτοποιήθηκαν οι δράστες και οι επίμαχες συνδέσεις διαδικτύου.

Κλιμάκια αστυνομικών της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, παρουσία Δικαστικού Λειτουργού, μετέβησαν στα σπίτια των δύο Ελλήνων σε Γλυφάδα και Βύρωνα αντίστοιχα. Από τις έρευνες που διενεργήθηκαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και ένα κινητό τηλέφωνο. Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, για τις απαραίτητες εργαστηριακές εξετάσεις.

Σημειώνεται ότι ο 21χρονος Αλβανός αναζητείται, καθώς όπως προέκυψε έχει μετακομίσει σε άγνωστη διεύθυνση. Οι δικογραφίες που σχηματίστηκαν θα υποβληθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες του τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

  • Τηλεφωνικά: 111 88
  • Στέλνοντας μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) στο: [email protected]
  • Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones) με λειτουργικό σύστημα ios-android: CYBERKID
  • Μέσω Twitter «Γραμμή SOS Cyber Alert»: @cyberalertGR.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου