ΕΛΛΑΔΑ

Βούτσης: Δεδομένη η συζήτηση για το χρέος, όποια κι αν είναι η κυβέρνηση

βούτσης-δεδομένη-η-συζήτηση-για-το-χρέ-339103

Η δέσμευση των ευρωπαίων εταίρων για ρύθμιση του ελληνικού χρέους είναι δεδομένη, ανεξάρτητα από το ποια κυβέρνηση θα σχηματιστεί μετά τις εκλογές, δήλωσε το πρωί ο Νίκος Βούτσης.

Ο κ. Βούτσης, μιλώντας στον Σκάι, επανέλαβε ότι σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι μια κυβέρνηση σε προοδευτική κατεύθυνση,

Στο πλαίσιο αυτό, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, με βάση της προγραμματικές δεσμεύσεις και συγκλίσεις.

Αντίθετα, απέκλεισε κυβερνητικό σχήμα που θα περιλαμβάνει τη ΝΔ, λέγοντας ξεκάθαρα πως κάθε σενάριο «μεγάλου συνασπισμού» στο μοντέλο της Γερμανίας είναι «εκτός τόπου και χρόνου». «Η ΝΔ είναι παραδοσιακά ο αντίπαλος, ο άλλος πόλος στο πολιτικό σύστημα», είπε.

Από την άλλη πλευρά, τη θέση της ΝΔ πως προτίθεται να συζητήσει με όλες της «δημοκρατικές δυνάμεις» του τόπου εξέφρασε ο πρώην υπουργός Νίκος Δένδιας, μιλώντας επίσης στον Σκάι.

Άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο σύμπραξης με τον ΣΥΡΙΖΑ, αν η Κουμουνδούρου «μπορεί να απαγκιστρωθεί από κρατικίστικες λογικές».

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου