Θεοχαρόπουλος: Θα αναδειχθούμε τρίτη δύναμη στις εκλογές

Τελευταία ενημέρωση: 2015-09-07, 11:40:58
Θεοχαρόπουλος: Θα αναδειχθούμε τρίτη δύναμη στις εκλογές

Ανοιχτός σε μετεκλογικές συνεργασίες δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος, σημειώνοντας πως ο ίδιος προτιμά πολυκομματική κυβέρνηση με συμμετοχή και των δύο μεγάλων κομμάτων.

Χρειάζεται «κυβέρνηση όλων των υπεύθυνων δυνάμεων» είπε ο κ. Θεοχαρόπουλος και τόνισε πως το ζητούμενο είναι να αποφευχθούν οι επαναληπτικές εκλογές, καθώς η πραγματική οικονομία δεν πρέπει να υποστεί νέο εκλογικό κύκλο.

Αποσαφήνισε, όμως, ότι το κριτήριο για την επιλογή εταίρων θα είναι ο βαθμός σύγκλισης μεταξύ των προγραμματικών θέσεων. «Οι προγραμματικές θέσεις θα καθορίσουν την επόμενη μέρα» είπε μεταξύ άλλων.

Αναγνώρισε πως, επί της αρχής η κεντροαριστερά βρίσκεται πιο κοντά στην αριστερή γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ παρά στη δεξιά που πρεσβεύει η ΝΔ και πρόσθεσε πως θα ήθελε συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, ακόμα κι αν βγει δεύτερο κόμμα.

Διευκρίνισε όμως, ότι η Κουμουνδούρου θα πρέπει να υιοθετήσει ξεκάθαρες θέσεις που θα κλειδώνουν τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας. «Αν ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τη θέση "πάση θυσία στο ευρώ..."» είπε χαρακτηριστικά.

Υποστήριξε πως η «Δημοκρατική Συμπαράταξη» ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ θα αναδειχτεί τρίτη δύναμη στις κάλπες της 20ής Σεπτεμβρίου.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
6
+
8
=