Γ.Παπανδρέου: Αναγκαία η ανασύνταξη δυνάμεων του «Δημοκρατικού Σοσιαλισμού»

Τελευταία ενημέρωση: 2015-08-24, 21:16:25
Γ.Παπανδρέου: Αναγκαία η ανασύνταξη δυνάμεων του «Δημοκρατικού Σοσιαλισμού»

Απαραίτητη κρίνει την ανασύνταξη των δυνάμεων του «Δημοκρατικού Σοσιαλισμού» ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών Γιώργος Παπανδρέου, ζητώντας την άμεση σύγκλιση του ευρύτερου προοδευτικού χώρου εν όψει των επικείμενων πρόωρων εθνικών εκλογών.

Ο κ. Παπανδρέου ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση της προέδρου του ΠΑΣΟΚ Φώφης Γεννηματά για συστράτευση και συνεργασία, δηλώνει πως η εκλογική σύμπραξη κομμάτων, κινήσεων και προσωπικοτήτων του ευρύτερου χώρου, πρέπει να είναι η αρχή που θα σηματοδοτήσει ανασυγκρότηση του χώρου, μέσα από ανοιχτές δημοκρατικές διαδικασίες.

Όπως τονίζει στη δήλωσή του ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κρίνει ότι τώρα είναι η ώρα των συνεργασιών, της σύνθεσης, όπως και της ανανέωσης, της ρήξης με παλιές αντιλήψεις και καλεί όλους «σε μια νέα συστράτευση σε αυτόν τον αγώνα».

«Είναι επιτέλους η ώρα να γίνει κοινός τόπος για όλες τις πολιτικές δυνάμεις, ότι η πατρίδα είναι πάνω από κομματικές σκοπιμότητες και προσωπικές επιδιώξεις», προσθέτει ο κ. Παπανδρέου, ο οποίος κάνει λόγο για τρεις προκλήσεις:

«Πρώτον, η ανάγκη να υπηρετήσουμε την πατρίδα, όπως κάναμε σε κάθε κάλεσμα, και να αθροίσουμε τις δυνάμεις του Ελληνισμού, να καλλιεργήσουμε διαύλους συνεννόησης, να πολλαπλασιάσουμε τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα.

Δεύτερον, η ανάγκη καθαρών θέσεων, διακριτών, που να οριοθετούν την διαφορετικότητά μας από τη συντήρηση και να αναδεικνύουν την ανάγκη προοδευτικού προσήμου στην πορεία της χώρας. Δεν συνεργαζόμαστε με δυνάμεις της ’δεξιάς’. Συγκρουόμαστε με αντιλήψεις πελατειακής διαχείρισης του κράτους, είτε αυτές προέρχονται από τη ’δεξιά’, είτε από τη ’δογματική και παραδοσιακή αριστερά’.

Τρίτον, η ανάγκη να εκφραστούν και αύριο να συμμετέχουν ενεργά οι προοδευτικοί πολίτες, που αποτελούν τη μεγάλη πλειοψηφία και στην κοινωνία και στο εκλογικό σώμα, στην ανασύνταξη του χώρου μας αλλά και της χώρας μας».

Παράλληλα, ο κ. Παπανδρέου τονίζει ότι θα αισθανθεί πραγματική δικαίωση όταν η Ελλάδα σταθεί ισχυρά στα δικά της πόδια, και όχι τώρα που, όπως σημειώνει, πολλοί λένε ότι «με το τρίτο μνημόνιο δικαιώνονται οι επιλογές του 2010».

«Εμείς πράξαμε το αναγκαίο, πράξαμε το αυτονόητο, σηκώσαμε ευθύνες που δεν μας αναλογούσαν και το κάναμε για την πατρίδα» συμπληρώνει, ενώ κατηγορεί τόσο την Νέα Δημοκρατία όσο και τον ΣΥΡΙΖΑ ότι υπηρέτησαν τη λογική του διαχωρισμού των πολιτών σε μνημονιακούς και αντιμνημονιακούς, με σκοπό την κατάκτηση της εξουσίας.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
9
+
4
=