ΕΛΛΑΔΑ

Μεσολόγγι: 45χρονος κατηγορείται για ασέλγεια σε βάρος ηλικιωμένης

μεσολόγγι-45χρονος-κατηγορείται-για-ασ-372705

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε την Τετάρτη, ύστερα από την απολογία του στον ανακριτή Μεσολογγίου, με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή, ο 45χρονος που κατηγορείται για ασέλγεια σε βάρος μιας ηλικιωμένης.

Στον 45χρονο επεβλήθη ο περιοριστικός όρος απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και να παρουσιάζεται μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, καθώς και χρηματική εγγύηση πέντε χιλιάδων ευρώ.

Ανεξάρτητα της πράξης του που είχε ομολογήσει, όπως ανέφερε ο ποινικολόγος Νικόλαος Κορδόσης που τον υπερασπίστηκε, ο κατηγορούμενος στην απολογία του ισχυρίστηκε ότι βρίσκεται σε μια διαταραγμένη ψυχικά κατάσταση, που προϋπήρχε από καιρό και παρουσίασε βεβαίωση ψυχιατρικού τμήματος νοσοκομείου, το σπουδαιότερο όμως είναι ότι είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ και βρισκόταν σε πλήρη μέθη.

Ισχυρίστηκε λοιπόν, ότι η σύμπτυξη αυτών των δύο δεδομένων, της ψυχικής διαταραχής και της πλήρους μέθης, τον έφερε σε αυτή την κατάσταση που δεν είχε επίγνωση της καταστάσεώς του.

Ο δικηγόρος του κατηγορούμενου, Νίκος Κορδόσης, δήλωσε ότι «οι απόψεις του κατηγορούμενου έγιναν δεκτές από τις ανακριτικές αρχές, υπό την έννοια ότι εκ του αποτελέσματος υιοθετήθηκαν».

Μάλιστα, πρόσθεσε, ότι ο πελάτης του ζήτησε διενέργεια ψυχικής πραγματογνωμοσύνης και να ενταχθεί σε πρόγραμμα ψυχικής θεραπείας και υποστηρικτικής βοήθειας.

ΑΠΕ – ΜΠΕ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου