ΕΛΛΑΔΑ

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Δεν θα υπερασπισθώ άλλο τον Αλέξη Τσίπρα που πέταξε συντρόφους στα σκυλιά

ζωή-κωνσταντοπούλου-δεν-θα-υπερασπισ-379802

Σκληρή επίθεση κατά του πρωθυπουργού εξαπέλυσε η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου λέγοντας πως την πληγώνει και την στενοχωρεί το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας γίνεται ένας ακόμη πρωθυπουργός μνημονίων.

Δεν θα υπερασπιστώ σήμερα άλλο τον πρωθυπουργό, γιατί με έπεισε ότι δεν πρέπει να το κάνω, όταν είπε ότι είναι σουρεαλισμός να λέω ότι τον στηρίζω και να μην ψηφίζω μνημόνια.

Και συνέχισε: «Δεν εκτίμησε ότι στο πρόσωπό του δεν στήριξα μόνο έναν αγαπημένο σύντροφο, αλλά και το πολιτικό κεφάλαιο τουπρώτου αριστερού πρωθυπουργού που γέμισε με ελπίδα τον ελληνικό λαό».

Με πληγώνει και με στενοχωρεί η επιλογή του Αλέξη Τσίπρα να πεταχτούν στα σκυλιά οι σύντροφοι που διαφώνησαν μαζί του, συμπλήρωσε η πρόεδρος της Βουλής.

Ενώ συνέχισε:

«Δεν είναι πρωτοτυπία μια κυβέρνηση που φέρνει μνημόνια, δεν είναι πρωτοτυπία οι πολυσέλιδες τροπολογίες τέρατα κάτι που έκαναν και όλοι οι προηγούμενοι.

Υπήρξε ευθεία στοχοποίηση όποιου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ που διαφοροποιήθηκε

Δεν αρκεί να λέτε ότι δεν υιοθετείτε το μνημόνιο όταν υιοθετείτε την κατάλυση της δημοκρατικής λειτουργίας.

Ήδη από χθες χωρίς απόφαση κανενός οργάνου του ΣΥΡΙΖΑ φέροντας ψευδώς την υπογραφή του κ,. Μητρόπουλου προσπάθησαν να παρακάμψουν την ΠτΒ.

Δεν αρκεί να λέτε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αρχές εμφανίζονται βουλευτές και τοποθετούνται εκ μέρους του κόμματος αντίθετο από τις συλλογικές θέσεις του κόμματος.

Το εισαγόμενο νομοσχέδιο είναι αντισυνταγματικό και το είχε επισημάνει ο ΣΥΡΙΖΑ το 2012 το 2013 και το 2014.

Το είχε επισημάνει και ο κ. Τσίπρας σε ομιλίες του (κάνει ημερολογιακές αναφορές και τις καταθέτει στα πρακτικά)

Είμαστε όχι αυτά που λέμε αλλά αυτά που κάνουμε.

Ειμαστε υπερασπιστές της κοινωνίας και της λαϊκής κυριαρχίας εάν την εξουσία που λάβαμε από αυτόν την αποδίδουμε σε αυτόν.»

Την ώρα που ανέβηκε στο βήμα της Βουλής η κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου, αποχώρησε προσωρινά από το έδρανο ο κ. Τσίπρας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου