ΕΛΛΑΔΑ

Άγρια ληστεία στη Ρόδο

άγρια-ληστεία-στη-ρόδο-386324

Αναβρασμός και ανησυχία επικρατεί από χθες το πρωί στη δημοτική κοινότητα Καλυθιών, εξαιτίας της πρωτοφανούς για τα τοπικά δεδομένα βίαιης ληστείας τριών κουκουλοφόρων σε ζευγάρι, μέσα στο σπίτι του ζευγαριού, τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Της υποθέσεως έχουν επιληφθεί οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου και του ΑΤ Αρχαγγέλου, που αναζητούν τους δράστες.

Εχουν ήδη προσαχθεί τρεις Πακιστανοί και αναζητούνται τρείς τσιγγάνοι, που είχαν εντοπιστεί στην περιοχή τις προηγούμενες μέρες, να επιβαίνουν σε ένα αυτοκίνητο τύπου Peugeot.

Πώς έγινε η άγρια ληστεία

Τα ξημερώματα της Παρασκευής συγκεκριμένα οι τρεις άγνωστοι δράστες μπήκαν στο σπίτι του ζευγαριού, ηλικίας 61 ετών και 53 ετών, που βρίσκεται εντός του οικισμού των Καλυθιών, από ανασφάλιστη μπαλκονόπορτα στο υπνοδωμάτιό τους, στον δεύτερο όροφο.

Το ζευγάρι είχε αφήσει ανοικτή την μπαλκονόπορτα, που έχει σίτα, εξαιτίας της ζέστης.
Ξαφνικά ο άνδρας και η γυναίκα είδαν πάνω από το κρεβάτι τους τους δράστες, που άρχισαν να τους χτυπούν με τα χέρια τους!
Τους χτύπησαν αλύπητα! Έδεσαν τον άνδρα και τον βασάνιζαν για να τους πει πού είχε τα λεφτά
Εριξαν την γυναίκα κάτω από το κρεβάτι και την ξυλοκόπησαν αλύπητα στο σώμα ενώ έδεσαν και χτυπούσαν τον σύζυγό της για να τους αποκαλύψει που έχει κρυμμένα χρήματα στο σπίτι του!
Εικάζεται ότι οι τρείς δράστες γνώριζαν ότι από την δραστηριότητά του, ως ιδιοκτήτης βενζινάδικου, θα είχε μεταφέρει στο σπίτι του τα έσοδα της ημέρας.

Τα τρομοκρατημένα θύματα, με φρικτούς πόνους, άνοιξαν το χρηματοκιβώτιο του σπιτιού, που βρίσκεται στο σαλόνι και οι ληστές πήραν περίπου 1.000 ευρώ
ενώ στη συνέχεια άρπαξαν ακόμη 300 ευρώ περίπου από συρτάρι του υπνοδωματίου αλλά και χρυσά κοσμήματα.

Εδεσαν τα θύματα, ενώ σύμφωνα με όσα κατέθεσε η 53χρονη, τους ψέκασαν στο πρόσωπο με σπρέι, που περιείχε ουσία άγνωστης σύστασης.

Ο 61χρονος κατόρθωσε να λύσει τα δεσμά και προσπάθησε να τηλεφωνήσει στην Αστυνομία, διαπίστωσε όμως ότι οι ληστές είχαν κόψει το καλώδιο του σταθερού τηλεφώνου.
Τελικά, κατάφερε και τηλεφώνησε από ένα άλλο ασύρματο τηλέφωνο και στο σημείο πήγαν οι αστυνομικές αρχές.

Τα δύο θύματα μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου για τις πρώτες βοήθειες και εξακολουθούν να βρίσκονται σε κατάσταση σοκ.

newsit.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου