ΕΛΛΑΔΑ

Ζημιές σε καλλιέργειες προκάλεσε το χαλάζι που έπεσε στη Δ. Μακεδονία

ζημιές-σε-καλλιέργειες-προκάλεσε-το-χ-391366

Ζημιές σε καλλιέργειες προκάλεσε το χαλάζι που έπεσε τη Δευτέρα σε Καστοριά, Πτολεμαΐδα και Κοζάνη, ενώ από τις ισχυρές βροχοπτώσεις που έπληξαν την ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας πλημμύρισαν δρόμοι, ισόγεια σπιτιών και καταστήματα, με αποτέλεσμα να χρειαστεί, σε αρκετές περιπτώσεις, η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

«Ήδη, οι γεωπόνοι του υποκαταστήματος του ΕΛΓΑ στην Κοζάνη έχουν ξεκινήσει επισκέψεις στα χωράφια, προκειμένου να κάνουν τις επισημάνσεις» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο προϊστάμενός του Γιώργος Βρόντζος.

Όπως διευκρίνισε, το χαλάζι χτύπησε τα φασόλια στις Πρέσπες και τα μήλα στην Καστοριά, ενώ το “παζλ” των ζημιών που προκάλεσε η κακοκαίρια αναμένεται να συμπληρωθεί τις επόμενες ημέρες.

Χαλάζι είχε πέσει και λίγες μέρες νωρίτερα (στις 30 Ιουλίου) στην περιοχή της Βέροιας, προκαλώντας ζημιές μικρής έκτασης, κυρίως σε δενδρώδεις καλλιέργειες, όπως εξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η προϊσταμένη του αρμόδιου υποκαταστήματος του ΕΛΓΑ, Μαρία Παππά.

Διευκρίνισε δε, ότι η άμεση ανταπόκριση των αεροπλάνων που εκτελούν το πρόγραμμα αντιχαλαζικής προστασίας του ΕΛΓΑ συντέλεσε σημαντικά στο να μην σημειωθούν μεγάλες ζημιές στις καλλιέργειες.

tanea.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου