ΕΛΛΑΔΑ

Στα ύψη και πάλι το όζον στην Αθήνα

στα-ύψη-και-πάλι-το-όζον-στην-αθήνα-404208

Υπέρβαση του ορίου ενημέρωσης για το όζον (180 μg/m3) σε τρεις σταθμούς μέτρησης καταγράφηκε σήμερα. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις μετρήσεις του Δικτύου Παρακολούθησης Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης της Αθήνας, έως τις 14.00 η μέγιστη ωριαία τιμή ήταν 204 μg/m3 στον σταθμό μέτρησης της Αγίας Παρασκευής, 225 μg/m3 στον σταθμό της Λυκόβρυσης και 229 μg/m3 στον σταθμό του Αμαρουσίου.

Το υπουργείο Υγείας δίνει οδηγίες για την προφύλαξη του πληθυσμού: «Άτομα με αναπνευστικές και καρδιαγγειακές παθήσεις και γενικότερα άτομα ευαίσθητα στην ατμοσφαιρική ρύπανση συνιστάται να παραμένουν σε εσωτερικούς χώρους και να αποφεύγουν την κυκλοφορία στο εξωτερικό περιβάλλον. Επίσης συνιστάται στα παραπάνω άτομα, καθώς και τα παιδιά να αποφεύγουν την έντονη σωματική άσκηση, η οποία μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό της αναπνευστικής οδού και να οδηγήσει σε αναπνευστικά προβλήματα». Αναμένεται σταδιακή μείωση των τιμών όζοντος αργά το απόγευμα.

Η αρμόδια Υπηρεσία του υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας παρακολουθεί την εξέλιξη των τιμών της ατμοσφαιρικής ρύπανσης σε 24ωρη βάση και θα προβεί σε νεότερη ανακοίνωση εφόσον υπάρξει αξιόλογη μεταβολή.

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου