ΕΛΛΑΔΑ

Ποινική δίωξη για απιστία κατά του Οργανισμού Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας

ποινική-δίωξη-για-απιστία-κατά-του-οργ-406454

Λεφτά….υπάρχουν ακόμη και στην περίοδο των μνημονίων. Αυτό δείχνει η υπόθεση του προέδρου και του ΔΣ του Οργανισμού Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας, οι οποίοι δεν συνέπλευσαν με τις επιταγές των περικοπών αλλά φαίνεται ότι συνέχισαν να πληρώνονται με τους ίδιους μισθούς και επιδόματα.

Η εισαγγελία Διαφθοράς άσκησε σε βάρος του προέδρου, των μελών του Δ.Σ και των γενικών διευθυντών του Οργανισμού Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας ποινική δίωξη για απιστία στην υπηρεσία κατά του δημοσίου ιδιαίτερα μεγάλης αξίας (κατά συναυτουργία και κατ’εξακολούθηση) από την οποία προκλήθηκε ζημία 4.5 εκατομμυρίων ευρώ.

Η δίωξη ασκήθηκε μετά από προκαταρκτική εξέταση του εισαγγελέα Ιωάννη Σέβη, με αφορμή δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία οι εργαζόμενοι του Οργανισμού συνέχισαν, παρά την δημοσιονομική κρίση και τις περικοπές μέσω μνημονιακών νόμων, να παίρνουν 15 μισθούς και επιδόματα που ξεπερνούσαν τα 1000 ευρώ το μήνα.

Με βάση τα στοιχεία και τους ελέγχους μισθοδοσίας, προέκυψε ότι είτε δεν εφαρμόστηκαν καθόλου, ή δεν εφαρμόστηκαν ορθά, οι περικοπές με τους μνημονιακούς νόμους του 2010 και του 2012, με αποτέλεσμα να προκληθεί ζημία ύψους 4,5 εκατομμυρίων ευρώ περίπου.

Η δικογραφία θα διαβιβαστεί σε ανακριτή διαφθοράς.

iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου